Skip to content
Societate Știri locale

Primăria Timişoara, amendată pentru gunoaiele de pe străzi

ziel-rumaenien.de
" "

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat Primăriei Timişoara o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, după ce, în urma unei inspecţii, au constatat că pe mai multe străzi din oraş sunt mormane de gunoaie.

" "
" "

În perioada 8- 14 mai, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au inspectat străzile Timişoarei, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

În timpul verificărilor, comisarii au constatat că „numeroase străzi, alei, parcări publice, staţii ale mijloacelor de transport în comun şi zone pietonale de afluenţă publică erau insalubre, zonele de circulaţie pietonală şi auto fiind parţial acoperite cu deşeuri, care erau prezente şi în jurul coşurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spaţiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi şi alte deşeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul şi valorificarea deşeurilor şi există depozitări/abonadonări de deşeuri în diferite zone”, se mai arată în comunicat.

La finalul inspecţiei, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au decis să amendeze Primăria Timişoara şi au pus în vedere reprezentanţilor municipalităţii o serie de măsuri ce trebuie luate.

Ca urmare a celor constatate, Primăria Municipiului Timşoara a primit o sancţiune contravențională în valoare de 15.000 lei, conform prevederilor art. 61 lit.c) din Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor”, mai scrie în comunicat, potrivit digi24.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *