Skip to content
Societate Știri locale Timiș

Primăria Timișoara încearcă iar să cumpere clădirea Bancpost. E mai scumpă ca-n 2015

tion.ro

Au trecut mai bine de trei ani de când reprezentanții Primăriei Timișoara au stabilit că vor să cumpere clădirea Bancpost, aflată la doi pași de instituție, evaluată la 2,9 milioane de euro. Planul nu s-a mai concretizat, dar oficialii de pe C.D. Loga vor să încerce din nou. Însă acum a crescut și prețul clădirii: proprietarul cere 3,3 milioane de euro.

În vara anului 2015, consilierii locali au decis că primăria va închiria două etaje din clădirea Bancpost de pe Bd. Mihai Eminescu, pentru o perioadă de cinci ani, angajându-se să plătească 60.000 de euro pe an, adică 300.000 de euro în total, pe toată durata contractului. Era vorba despre etajele 3 și 4, de 925 metri pătrați, unde urmau să funcționeze unele birouri din Direcția Fiscală, dar și de la Urbanism și Direcția Tehnică.

Pe parcurs, oficialii PMT și-au dat seama că au nevoie de mai multe spații și că ar ajunge să plătească mai mult pentru chirie. În iarnă a fost anulată hotărârea privind închirierea și s-a decis că ar fi mai bine să se cumpere imobilul, astfel că au început negocierile cu proprietarul. Acesta cerea 2,9 milioane de euro, dar primăria urma să facă și ea o evaluare.

Au trecut mai bine de trei ani de atunci și nu s-a mai negociat nimic. La cea mai recentă ședință de consiliu, care a avut loc vineri, aleșii au mandatat Executivul PMT și Comisia de negociere cu terții să negocieze achiziționarea imobilului de pe Bd. Eminescu nr. 2/A. Proprietarul cere acum mai mult cu 400.000 de euro, astfel că prețul a crescut de la 2,9 milioane de euro la 3,3 milioane de euro fără TVA. Cererea a venit de la o agenție imobiliară din București, informează tion.ro

Există și un preț de închiriere totală de 33.573 euro/lună. Clădirea Bancpost are subsol, parter, trei etaje și mansardă cu suprafață utilă de 3.377,53 mp și 850 mp teren.

Rămâne de văzut ce va reuși să negocieze Comisia de negociere cu terții formată la nivelul primăriei. Cel mai probabil, municipalitatea va face o evaluare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *