Skip to content
Politică

Primăria Timișoara ratează finanțarea europeană de 8 milioane de euro pentru tramvaiele „Armonia”

Primăria Timișoara ratează o finanțare de aproximativ opt milioane de euro, după ce Agenția de Dezvoltare Regională Vest a respins proiectul depus de municipalitate în speranța că va primi bani europeni pentru 16 din cele 30 de tramvaie „Armonia” care au fost modernizate din fondurile locale.

Primăria Timișoara se aștepta să primească aproximativ opt milioane de euro fonduri europene pentru cele 16 tramvaie „Armonia” modernizate din bugetul local. Municipalitatea intenționa ca banii să fie folosiți pentru realizarea podurilor Jiul și ILSA, unde lucrările ar trebui să înceapă anul viitor, potrivit presei locale.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că proiectul a fost respins pentru că a fost decalat termenul pană la finele anului. 

Aveam motive temeinice să avem un termen de finalizare a proiectului ulterior termenului de depunere a cererii de finanțare. Cei de la ADR spun că nu este eligibil din motivul pe care l-am menționat. Nu e nimic pe fond, doar că timing-ul proiectului nostru, făcut înainte de a ști de finanțarea europeană, nu a fost potrivit. Noi am făcut proiectul acesta fără gânduri la fonduri europene, doar că, dacă era o oportunitate, de ce să nu profităm de ea”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *