Skip to content
Cluj Societate Știri locale

Primăria vrea să amplaseze stații de încărcare pentru mașinile electrice în 5 locații din Cluj

monitorulcj.ro

Clujenii care au mașini electrice vor urma să aibă la dispoziție alte cinci stații de încărcare în Cluj-Napoca, pe lângă cele trei din parkingul Moților și parcarea din Piața Unirii. Investiția se ridică la aproape un milion de lei.

Cele cinci locații unde ar urma să fie amplasate stațiile de încărcare sunt: Piața Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb.

Administrația Fondului de Mediu are în desfășurare un program de finanțare de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Finanțarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile. Suma maximă finanțată de Administrația Fondului de Mediu penntru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile. Obiectivul municipalității este încurajarea transportului nepoluant inclusiv prin promovarea unei rețele de încărcare pentru vehicule electrice, în acest sens, în cursul anului 2018 fiind date în folosință trei puncte de încărcare pentru mașini electrice. În acest context, se urmărește continuarea eforturilor de dezvoltare a infrastructurii locale de stații de încărcare prin amenajrea unui număr de 5 puncte de încărcare în următoarele locații: Piața Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative”, transmite municipalitatea, potrivit monitorulcj.ro

Potrivit proiectului care va fi discutat marți în ședința de Consiliu Local, în fiecare din cele 5 locații se va monta o stație de încărcare rapidă capabilă de a livra o putere maximă de 50kW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *