Primarii au aruncat în ultimii ani în aer cu artificii de peste 10 milioane de euro

artificii
Sursă foto: Unsplash

În ultimii ani, primarii din România au cumpărat artificii în valoare multe milioane de euro. O bună parte dintre acestea au fost văzute în noaptea dintre ani, iar anul acesta pare că vor fi bătute toate recordurile în materie de servicii pirotehnice de Revelion. Costurile cu artificiile primăriilor sunt similare cu cele ale construcției unui spital pediatric de oncologie, precum cel ridicat de Asociația Dăruiește Viața, construcție estimată inițial la 8 milioane de euro.

Primarii din România și-au depășit anul acesta propriile recorduri în materie de cheltuieli cu diverse spectacole de Revelion. În ciuda tuturor declarațiilor despre reducerea cheltuielilor bugetare făcute de liderii Coaliției de guvernare, în luna decembrie a acestui an s-au făcut achiziții de servicii pirotehnice și artificii mai mult ca niciodată. Digi24.ro a studiat contractele prin SEAP făcute de autoritățile locale cu privire la achizițiile publice de artificii. Concluzia e că austeritatea bugetară nu prea mai există. Ba, mai mult, valoarea achizițiilor e mai mare în acest final de an decât în anii trecuți.

Cum va fi Revelionul într-o comună din România: „lovituri de până la 9.000 cu baterii profesionale și o gamă foarte largă de bombițe”

Municipiul Oradea a cumpărat anul acesta prin propria Asociație de Promovare a Turismului din Oradea servicii de pirotehnie în valoare de 88.000 lei (circa 17.600 euro). Artificiile din Oradea vor fi lansate la miezul nopții de Revelion din 6 locații de tragere, iar durata lor – șapte minute. Ariceștii Rahtivani este o comună cu circa 8000 de suflete din județul Prahova. Primarul USR al comunei le-a făcut o surpriză locuitorilor și a cumpărat focuri de artificii pentru noaptea de Revelion în valoare de 45.000 lei (9000 euro).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: