Skip to content
Politică

Primarii deschid porțile distracției. Cele mai tari evenimente din orașul tău EXCLUSIV

Tribuna

Românii așteaptă cu nerăbdare sărbătorile care vestesc Nașterea Domnului, prilej de relaxare după o perioadă îndelungată de muncă.

Jurnaliștii PSnews.ro au luat legătura cu mai multe primării, pentru a afla ce evenimente s-au pregătit pentru cetățeni, cu această ocazie.

Astfel, pentru data de 25 decembrie, Primăria Sectorului 6 va organiza serbări la nivelul fiecărui centru de copii şi bătrâni. Mai mult, Centrul Cultural Sector va organiza în perioada 6. 16 – 29.12.2016 – Zile de Poveste, un eveniment creat în mod special pentru cei mici. Pentru toate aceste evenimente,care vor fi organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, Centrul Cultural European Sector 6 are prevăzută suma de 500.000 lei, cuprinsă în bugetul anului 2016.

De asemenea, Primăria Brașov nu organizează acțiuni umanitare și nici nu are prevăzute în buget fonduri pentru derularea unor activități. Însă, suma prevăzută în buget pentru evenimentele în aer liber care vor avea loc cu ocazia sărbătorilor de iarnă este de 235.000 de lei .

Constănțenii vor avea parte de o petrecere de zile mari în noaptea trecerii dintre ani

Pe de altă parte, Primăria Constanța, a dezvăluit reporterului PSNEWS că în perioada sărbătorilor de iarnă vor avea loc două evenimente inedite:

  • Festivalul Iernii în perioada 01 decembrie 2016- 30 decembrie 2016
  • Revelion 2017, organizat în Piața Ovidiului

Suma alocată acestor evenimente, potrivit primăriei  este 1.856.500 lei.

Primăria Sectorului 4 , ne-a dezvăluit că în perioada următoare, angajații din cadrul DGASPC Sector 4 și din cadrul celorlalte instituții din subordinea Sectorului 4 al Municipiului București vor contribui la strângerea cadourilor pentru copiii nevoiași aflați în centrele de plasament din țară. De asemenea, se vor colecta alimente ce vor fi distribuite persoanelor aflate în dificultate de pe raza sectorului 4.
”În acest sens, în colaborare cu reprezentanții Crucii Roșii – Filiala Sector 4 se vor oferi 271 de pachete cu alimente și produse igienico-sanitare, copiilor și persoanelor adulte nevoiașe din sector. Acțiunea va fi organizată cu sprijinul Auchan România. Reprezentanții Bucharest – Beirut Internațional School vor vizita centrul de plasament “Robin Hood” precum și un centru pentru persoane adulte de pe raza sectorului 4 și le vor oferi daruri specifice Sărbătorilor de Craciun și de Anul Nou.”, se arată în răspunsul primăriei.

La începutul lunii decembrie Primăria Sectorului 3 a organizat o serie de manifestări cultural artistice dedicate Zilei Naționale (1 Decembrie). De asemenea, Primăria Sectorului 3 organizează manifestări cultural artistice dedicate Crăciunului (22 decembrie) și Revelionului (31 decembrie). Acestea s-au desfășurat sau vor avea loc în aer liber, în Parcul Titan (Ziua Națională și Revelionul) și în Parcul Alexandru Ioan Cuza (Crăciunul).

”Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei Sectorului 3 participă în această perioadă la activități festive dedicate sărbătorilor de iarnă, în calitate de organizator sau invitat al partenerilor instituționali. Acestea au loc în cadrul instituției, beneficiarii serviciilor sociale necesitând, în anumite situații, abordări speciale. Manifestările cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu implică alocarea unui buget din resursele proprii, ci reprezintă donații și sponsorizări ale partenerilor, cu sprijinul cărora se încearcă realizarea unui cadru festiv adecvat”, ne-au dezvăluit oficialii primăriei.

Primăria Craiova, beneficii sociale de Sărbători

În ceea ce îi privește pe craioveni, Primăria Craiova ne-a relatat că va acorda beneficii sociale sub forma unor pachete cu alimente conținând 2 l de ulei, 2 kg zahăr, 2 kg făină, 1 kg orez, 1 kg mălai celor care se încadrează în categoriile sociale defavorizate.

În ceea ce privește evenimentele culturale artistice, programul acestora nu este definitivat la această dată, procedura de achiziție aflându-se în derulare.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Sectorului 2 va derula următoarele evenimente şi anume:
Festivalul de colinde „O ce veste minunată” – eveniment dedicat elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din sectorul 2 din clasele, primare, gimnaziale şi din liceu.

„Vine Moşul la Obor” – eveniment dedicat copiilor din grădiniţele sectorului 2.
Toţi tinerii din sistemul de protecţie al copilului sector 2 vor fi invitaţii speciali ai serbările pe care le organizăm în această perioadă, vor cânta, vor dansa, vor spune poezii şi vor fi protagoniştii scenetelor cu tematică.
Pentru cele două evenimente dedicate copiilor din grădiniţe, precum şi pentru elevii din şcoli şi licee avem alocată suma de 125.000 lei.
Pentru evenimentele dedicate tinerilor din sistemul de protecţie al copilului vom realiza acţiunile din economiile pe care le-am realizat.

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 5 a dezvăluit reporterilor PSNEWS  nu organizează evenimente publice prilejuite cu celebrarea Anului Nou.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *