Skip to content
Politică

Primarii PNL şi PDL şi-au făcut bagajele. ACL rămâne fără edili

După ce OUG 45/2014 a fost adoptată, Alianţa Creştin Liberală are toate motivele să fie îngrijorată. Mai mulţi edili din judeţul Gorj au anunţat deja că vor migra spre alte partide, scrie gorjexclusiv.ro.

De departe, cel mai bucuros dintre edili a fost primarul de la Turburea, care a cerut în numărate rânduri conducerii PDL să îl excludă din partid pentru a pleca la PSD. Acum are calea liberă şi nu va pleca singur. „E super! Sunt foarte bucuros, ce să zic. Mi-am făcut bagajele de aproape doi ani pentru a pleca la PSD, deci le aveam făcute. Şi nu voi pleca singur, cinci consilieri vor merge cu mine la PSD şi toată organizaţia şi cu lista de supleanţi. Nu ştiu când vom semna adeziunile, trebuie să avem o discuţie, să facem aşa organizat, cu o conferinţă de presă. Oricum, nu voi fi singurul primar care voi pleca la PSD. Ştiu sigur alţi doi edili cu care am stat de vorbă. Este vorba despre primarul de la Padeş, Mihai Troacă, şi primarul de la Licurici, Liviu Drăgulescu”, a declarat Ion Bârcă, edilul de la Turburea.

Acelaşi traseu îl va urma şi edilul Marian Ardeiu. Puţin mai nehotărât decât Ion Bârcă, primarul aşteaptă să fie publicată în Monitorul Oficial „ordonanţa primarilor”. „Aştept să văd dacă va fi contestată şi apoi voi vedea ce fac. Trec la PSD, normal, mai ales că am colaborat cu pesediştii. S-a lămurit acum cu această ordonanţă, măcar nu mai lucrăm pe sub masă. E foarte bine aşa”, este de părere Marian Ardeiu, edilul comunei Samarineşti.

Un alt primar ţinut cu forţa în partid este şi edilul de la Bâlteni, Gheorghe Păsărin. Imediat după formarea ACL, primarul a declarat că nu se mai regăseşte în PNL şi că susţine noua formaţiune a lui Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator. „Ce pot să spun?! Simt o bucurie, o eliberare. Sigur că am să fac pasul spre Partidul Liberal Reformator, pentru că, aşa cum am mai declarat şi public, nu mă mai regăseam în PNL de când au intrat în alianţă cu PDL. Cu siguranţă că nu voi pleca singur, sunt şi o parte din consilierii locali care vor face pasul spre PLR”, a declarat primarul de la Bâlteni.

Există şi primari care şi-ar fi dorit să aibă această opţiune oricând, şi nu să fie condiţionaţi de un termen de 45 de zile. „Nu plec, mi se pare nedreaptă această ordonanţă. Trebuia să dea o ordonanţă prin care să facem ce vrem oricând, nu să avem termen de 45 de zile. E o mizerie! Eu dacă vreau să plec în a 47-a zi, ce fac, pierd mandatul?”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul conservator din comuna Cătunele.

La fel ca şi edilul din Cătunele, primarul liberal din Aninoasa nu este de acord cu termenul pe care îl au la dispoziţie pentru a alege o formaţiune politică. „Nu m-am gândit încă ce voi face, dar era normal să dea o ordonanţă prin care primarii să poată pleca oricând de la un partid, aşa cum fac şi parlamentarii. Nu ştiu ce voi face, pentru că oricum eu sunt în alianţă cu PSD. Eu am colaborat cu PSD la nivel judeţean şi nu ştiu, voi avea o discuţie cu Ion Călinoiu, să văd ce voi face”, a declarat Ilie Petroi, primarul de la Aninoasa.

Ordonanţa va intra în vigoare la 1 septembrie, iar aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *