Skip to content
Politică

Primarii și prefecții, puși la punct de Vasile Dâncu: „Indiferent dacă ei vor fi numiți politic…”

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice îi vrea puși la punct pe primari și subprefecți.

Astfel, Vasile Dâncu susține o implicare mai accentuată prin  proiecte la care atâț primarii cât și prefecții trebuie să participe.

„Unul din principiile noastre cele mai importante este ca, indiferent de modul în care cineva ajunge să lucreze în administrația publică, prin alegeri, prin desemnare de către un partid politic sau prin concurs, trebuie să participe la un sistem de formare pentru orice funcție publică. Ne gândim și în cazul prefecților. Indiferent dacă ei vor fi numiți politic, să zicem, ei nu pot să fie numiți politic pur și simplu fără să aibă un curs de pregătire prealabilă pentru această funcție„, a spus Dîncu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în cazul primarilor au fost gândite câteva proiecte de formare continuă, potrivit Realitatea.net

„Este vorba de o formare inițială, la începutul mandatului, și o formare continuă, pe tot parcursul mandatului pe care îl au. Există și o viziune europeană în acest sens. Noi ne gândim la o serie de cursuri care vor fi realizate în prima fază de Institutul Național de Administrație pe care îl creăm anul acesta, dar, până atunci, vom face câteva programe de formare cu ajutorul universităților din România care au zona de administrație și care au secții puternice în acest sens”, a spus Dîncu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *