Primăriile din România cu un singur candidat la alegerile din 9 iunie 2024

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Oamenii din sute de localități din România nu vor avea alternativă la vot, în cadrul alegerilor locale din 9 iunie 2024. Motivul? Există doar un singur candidat la funcția de primar, în fiecare dintre acestea.

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până la alegerile locale din 9 iunie 2024, la care cetățenii își aleg primarul care să le administreze localitatea. Cu toate acestea, votanții din peste 130 de circumscripţii electorale din țară se confruntă cu un fenomen ciudat: nu au alternativă de vot.

Asta pentru că politicienii nu s-au înghesuit să candideze la funcția de primar pentru aceste primării. Astfel, în 134 de localități din 29 de județe din România, există câte un singur candidat la funcția de primar.

Județul aflat pe locul 1 cu cele mai multe primării în care există doar un singur candidat la primărie este Harghita, cu 32 de primării, urmat de județul Covasna cu 20 de primării, apoi județul Mureș, cu 15 primării. Județele Ialomița și Giurgiu împart același loc, locul 5, cu câte cinci primării fiecare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: