Skip to content
Politică

Primăriile, fonduri uriașe pentru Catedrala Mântuirii Neamului

recentnews.ro
" "

Se lucrează cu spor la Catedrala Neamului din Capitală. Începute în anul 2010, lucrările la Catedrala Neamului s-ar putea încheia în vara anului următor.

Astfel, Guvernul României a acordat în 2011 un sprijin financiar în valoare de 10 milioane lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. În același ani, Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu, a dat 9,7 milioane lei.

" "
" "

Primăria Sectorului 2 a contribuit și ea cu 7.427.626 lei, potrivit datelor obținute de Vocea.biz, Primăria Sectorului 3 – cu 5 milioane de lei. Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 și 4 au precizat că în anul respectiv nu au fost alocați bani pentru Catedrală, în vreme ce Primăria Sectorului 5 și cea a Sectorului 6 nu au formulat niciun răspuns până la publicarea acestui material.

În anul următor, Primăria Sectorului 1 s-a „prins în horă”: 4 milioane de lei, alocați în două tranșe. De atunci însă, și până în prezent, instituția nu a mai dat bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Tot în 2012, Primăria Sectorului 2 a dat 10 milioane de lei, iar Primăria Capitalei – 9.498.875, potrivit unui bilanț publicat recent de Ciprian Ciucu, consilierul PNL din Consiliul General al Primăriei Capitale. Primăriile Sectoarelor 3 și 4 nu au contribuit. În schimb, Guvernul a alocat atunci 19 milioane de lei. În total, o sumă mai mare decât cea adunată în anul precedent: aproape 38,5 milioane de lei.

2013 a fost mai „slab”. Niciuna dintre Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3 și 4 și nici Primăria Capitalei nu au alocat bani pentru sprijinirea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. De la Primăriile Sectoarelor 5 și 6 nu au fost furnizate deloc informații. Guvernul a dat, în schimb, 24 de milioane de lei.

În anul 2014, Primăria Capitalei a alocat 5 milioane de lei, iar Guvernul, 47 de milioane de lei. Primăriile de Sector care au răspunsul solicitărilor Vocea.biz nu au contribuit deloc.

Anul trecut, Primăria Sectorului 2 a „revenit” cu un sprijin financiar de 5 milioane de lei, iar cea a Capitalei cu 430.000 de lei. În iulie 2015, Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 67 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Gabriela Firea, 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Anul acesta, Primăria Sectorului 5 a contribuit cu în total de lei la continuarea lucrărilor la lăcașul de cult, potrivit datelor disponibile pe site-ul instituției. Celelalte primării de sector nu au alocat fonduri, în schimb, în timpul interimatului său la Primăria Capitalei, Răzvan Sava a dat 2 milioane de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *