Skip to content
Politică Puterea Știrilor

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, despre ”războiul” cu Ion Iliescu din anii ’90: La 7 dimineața m-a luat poliția și m-a dus la interogatoriu

PS News

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă a fost, marți, invitatul emisiunii ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, despre începuturile carierei sale politice.

”Vreau să vă spun o poveste. De ce am intrat eu în politică. Am fost la Revoluție, în 17 decembrie am negociat eliberarea studenților, am avut deja o recunoaștere după Revoluție, pe 28 ianuarie am vorbit la mitingul partidelor istorice de la Timișoara, am fost în Alianța Civică, în grupul de tineri din jurul lui George Șerban, cel cu Proclamația de la Timișoara, apoi am fost în 1991 președintele tuturor asociațiilor studențești de la Timișoara. În 1992 am condus marele miting și marea grevă studențească de la Timișoara, apoi m-a chemat la facultate și am vorbit cu Ion Iliescu. Peste trei zile m-a luat poliția la 7 dimineața și m-a dus la interogatoriu. Dar a venit mass-media și am ieșit pe la ora 14”, și-a amintit Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului a vorbit și despre debutul în politică al jurnalistului Rareș Bogdan, primul pe lista PNL la europarlamentare.

”Trebuie să ai curajul să intri în arenă. Pentru mine, Rareș Bogdan a avut curajul să intre în arenă. O să vadă diferențele! O să vadă ce greu este să fii în arenă. Să vezi cum te bați, unii nu înțeleg cât de greu este. Democrația nu poate exista fără partide politice, iar partidele politice trebuie să fie bine ancorate în structura valorilor”, a mai spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *