Primarul Bacăului, cercetat în mai multe dosare. Viceprimarul Ghingheș: „Acolo se întâmplau niște lucruri”

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul Bacăului, este suspect într-un dosar legat de repartizarea unei locuințe de serviciu unei angajate a instituției. Totul a pornit de la o anchetă a presei, care a dezvăluit că angajata primăriei, membră USR, locuia într-un apartament de peste 100 de metri situat în centrul orașului, deși aceasta are buletin de Bacău.

Cristian Ghingheș, viceprimarul Bacăului, a comentat subiectul în direct, prin skype, la Puterea Știrilor.

Ce a încercat să facă domnul Viziteu, a spus acesta, a fost să iasă înaintea presei, în fața jurnaliștilor de la Ziarul de Bacău, care au lansat această anchetă și probabil urmau să scrie că este suspect în dosar.

„Și a luat-o cumva înainte. Chiar acuzând procurorii… (…) Da, mie mi se pare anapoda acest mesaj împotriva procurorilor. Ar fi trebuit să iasă să spună: susțin ancheta, pun la dispoziție tot ce se întâmplă de fapt. Ce s-a întâmplat zilele trecute, a fost o percheziție DNA chiar în biroul primarului pe acest subiect. Deci, probabil, cel puțin din sursele mele, acolo se întâmplau niște lucruri în ceea ce privește această speță. Plecând cumva de la acest proces-verbal care a fost semnat, pentru că inclusiv el astăzi recunoaște, a recunoscut la Radio Iași, că da, a semnat un proces-verbal prin care a pus la dispoziție această locuință, dar trebuie să știm foarte clar că aceste locuințe nu se pun la dispoziția nimănui, fără o hotărâre de consiliu local și fără a respecta legea. Deci trebuie să fie o procedură legală care prevede acordarea unui apartament, chiar și în cazul unui angajat din Primăria Bacău, chiar și fiind o locuință de serviciu”, a afirmat viceprimarul Bacăului.

Lucru care, a continuat acesta, nu s-a întâmplat, apartamentul fiind repartizat pe baza unui proces-verbal semnat de primar.

„Eu l-am întrebat la ultima ședință de Consiliu Local dacă a făcut acest lucru, n-a vrut să ne spună, a spus că nu este la inchiziție, dar iată că a recunoscut astăzi în public și el spune că abia așteaptă să se termine acest această poveste, dar din punctul meu de vedere, se poate termina prin trimitere în judecată și în cele din urmă și prin demisie, pentru că știm cu toții, USR-ul și-a făcut un titlu din chestiunea fără penali în funcții publice. Pe vremea în care era trimis în judecată și cercetat fostul primar Necula, Viziteu îi cerea demisia.”

De altfel, „mai sunt și alte cauze în care primarul este cercetat. Un exemplu ar fi dosarul asfaltărilor pe străzi care erau deja asfaltate și erau în regulă, prin modificarea unui proiect cu fonduri europene”, a și mai sunt și altele. modificând proiectul cu fonduri europene, a mai adăugat Cristian Ghingheș.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL