Primarul Bacăului cere insistent eliberarea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va analiza astăzi cererea edilului de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar . O altă cerere a fost deja judecată, în urmă cu două zile, la Curtea de Apel Bacău, însă magistraţii nu au permis ieşirea din celulă.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, este cercetat alături de oamenii de afaceri Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, pentru luare de mită. Ei se află în arest de mai bine de o lună şi au cerut verificarea stării de arest preventiv şi înlocuirea cu o măsură mai blândă.

Din păcate, judecătorii de la Bacău nu au fost de acord. „Soluţia de astăzi (n.r. – luni) este că se menţine măsura arestării cu drept de contestaţie. Am formulat deja contestaţie şi se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un termen este miercuri (astăzi – n.r.)”, a declarat avocatul Antonio Obancia, apărătorul lui Romeo Stavarache, conform ziarulevenimentul.ro.

Avocaţii au încercat să convingă instanţa de judecată să-l elibereze pe primar din arestul preventiv pe motiv că starea lui de sănătate s-a deteriorat în spatele gratiilor. „A fost unul din motivele dezvoltate şi dovedite cu acte medicale în cea mai recentă perioadă a arestului. Este vorba despre o afecţiune cardiacă”, a mai spus avocatul Obancia. Aşadar, spre deosebire de ceilalţi doi inculpaţi arestaţi,

Romeo Stavarache mai poate spera la eliberare la termenul de astăzi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL