Skip to content
Video

Primarul Băluță, mărturie ZGUDUITOARE: Copilul meu a fost amenințat că va fi răpit! EXCLUSIV

danielbaluta.ro

Așa cum v-am promis, redacția de știri PSnews.ro a început marți seria de interviuri cu toți cei șapte primari din București, cu scopul de a vedea câte dintre promisiunile făcute de către aceștia în campania locală din 2016 au fost îndeplinite până acum, câte au rămas la stadiul de vorbe și câte sunt în lucru.

Citiți și Între promisiuni și realitate: primarii din București, la bilanțul PSnews

Primul care a răspuns invitației este primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care a ținut să facă o serie de precizări esențiale referitoare la un articol apărut în mass-media, potrivit căruia acesta ar fi tăiat paza de la școlile din sector, pe motiv că ”nu aduc voturi”.

Citiți și UPDATE Drept la REPLICĂ/ Acuzații dure la adresa primarului Daniel Băluţă

”Toate aceste abordări se înscriu, dacă ne-am raporta într-un limbaj mai mult decât civilizat, am discuta despre fake news, despre manipulare. Aș prefera să vorbesc într-un limbaj neaoș și le-aș numi niște mizerii. Aceste abordări fac parte dintr-un șir mai lung de mizerii pe care de-alungul timpului le-am trăit. În primul rând, calificarea profesională pe care o am, m-ar împiedica vreodată să fac o asemenea afirmație că ”școala nu aduce voturi. Din două motive: nu am cum să cred în așa ceva și în al doilea rând sunt medic primar, sunt asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, sunt un om al școlii. Mai mult decât atât, mama mea până deunăzi a fost directoare în sectorul 4 la o școală generală, copilul meu învață în sectorul 4 într-o școală generală alături de alți copii”, ne-a precizat acesta.

Mai mult, primarul Daniel Băluță a declarat, pentru Psnews.ro, că a expirat contractul cu societatea de pază la 31 decembrie 2016, iar acest tip de activitate a fost asigurată o perioadă cu resurse proprii.

”Este inacceptabil. Am sunat și la domnul profesor care a făcut această afirmație, inclusiv la reporterul acesta și am și eu posibilitatea legală de a-l da în judecată. Este simplul să faci afirmații. O să fie o surpriză pentru dumneavoastră dar contractul cu societatea de pază a expirat la 31 decembrie 2016. Pe o perioadă intermediară am asigurat cu resurse proprii acest tip de activitate”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, PSD-istul a dezvăluit că problema pazei din școli i-a adus o serie de amenințări care au atins apogeul când i-au vizat însăși familia.

”De-alungul timpului, inclusiv în plan personal, am suferit o sumă de amenințări care au avut un apogeu, inclusiv copilul meu a fost amenințat că va fi răpit, soția că va avea probleme și inclusiv eu că voi avea probleme. Există o plângere la Poliție. Toate acestea pentru că discutăm de o sumă de 6 milioane de euro, care a fost alocată acestui tip de activitate. Faptul că la nivelul acesta vedem și după o lună de zile diverse pusee de acutizare, are legătură cu anumite interese pe care voit sunt activate. Acum vă spun real, gândiți-vă că marea majoritate a celor care realizau aceste măsuri de pază aveau ca și vârstă undeva la 60-65 de ani. Dacă dvs credeți că un senior la 60-65 de ani poate să aibă grijă de 1000 de elevi, nu știu, am rezerve. Pentru această activitate să plătesc 6 milioane de euro pe an? Mi se pare că trăim în alt film, a mai adăugat primarul Băluță.

Urmăriți secvența de la momentul 21:30 până la finalul înregistrării:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *