Skip to content
Politică

Primarul Băluță și-a pus în cap distribuitorii de presă. Vrea să le ia pâinea de la gură!

monitorulcj.ro

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță și-a pus în cap toți distribuitorii de presă în urma ultimilor acțiuni. Acesta a refuzat să emită autorizaţii de funcţionare pentru chioşcurile de ziare.

În acest context, difuzorii de presă au luat vineri decizia de a nu mai distribui publicațiile. Reprezentanţii Patronatului Difuzorilor de Presă din Bucureşti, împreună cu persoane din sectorul 4 organizează un protest în fața primăriei începând cu ora 13:00, este relatat de Adevarul.ro. În plus, distribuitorii avertizează că situația se va extinde și în alte sectoare.

" "

Noi am luat decizia de a nu mai difuza ziare din cauză că primarul Daniel Băluţă refuză să ne emită autorizaţii de funcţionare. Ne-au scos în ilegalitate şi ne ridică chioşcurile de ziare. Începând cu ora 13.00 vom face un protest spontan în faţa Primăriei Sectorului 4, ni se vor alătura şi localnici. Cotidienele le-am scos de la difuzare de azi de dimineaţă (vineri, n.red.). Grav este că sunt şanse ca această criză să se extindă şi la celelalte sectoare, deja Primăria Sectorului 6 ridică chioşcuri„, este citat Ionuţ Nejloveanu, preşedintele Asociaţiei Patronale a Difuzorilor de Presă din Bucureşti.

Se pare că peste 50 de chioșcuri au fost ridicate, rămânând doar 47 funcționale. Nejloveanu subliniează că nu se poate ca un întreg sector să rămână fără presa scrisă.

De asemena, este transmis că 90% dintre difuzorii de presă şi-au dat angajamentul în scris că vor înlocui toate gheretele vechi. Cu toate aceste, Primăria Sectorului 4 a refuzat în să acorde autorizaţiile de funcţionare şi astfel au putut fi ridicate chioșcurile, unele cu tot cu marfă.

În anul 2016, primarii din Bucureşti au dat nişte hotărâri de primar prin care desfiinţează toate amplasamentele de pe domeniul public fără autorizaţie de funcţionare. Au dat aceste hotărâri în primele două luni după ce s-au aşezat pe scaunul de primar, aceste hotărâri nu au fost făcute publice şi nefiind atacate de noi şi-au făcut efectul. În luna iunie nu ne-au mai dat autorizaţie. Din luna octombrie a anului trecut avizele vechi au început să expire şi imediat ce expiră sunt ridicate chioşcurile pe motiv că nu au avizele în regulă. La început au ridicat câte două-trei pe lună, în Sectorul 4 au ridicat peste 50 de chioşcuri. Au stat de vorbă cu noi şi ne-au spus că vor să facă un regulament şi ne-au zis că aceste chioşcuri reprezintă un pericol colectiv. Am acceptat să schimbăm chioşcurile şi la iniţiativa asociaţiei noastre am prezentat mai multe modele de chioşcuri, a fost agreată o variantă pe 22 decembrie 2016.

(…) Am depus angajamentele că 90% din firmele din sector vor schimba chioşcurile, am depus şi certificatele de urbanism pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie, iar conform regulamentului după ce o obţinem putem începe amplasarea chioşcurilor de ziare. Am depus pe 28 mai certificatele de urbanism şi nici până în ziua de azi nu am primit un răspuns, dar au început să fie ridicate tot mai multe chioşcuri. Acţiunea este una fără precedent, ni s-au luat chioşcurile pline cu marfă noaptea, între orele 23.00 şi 02.00, deşi cu o zi înainte ne-au invitat la primărie să discutăm şi ne-am gândit că sunt oameni de bună credinţă şi că vom putea negocia. Bineînţeles că noaptea ne-au furat chioşcurile. De atunci şi până acum ne-au venit somaţii pentru alte chioşcuri„, explică președintele Asociației Patronale a Difuzorilor de Presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *