Primarul Brăilei, după declararea stării de alertă pe salubrizare: Azi organizăm licitaţia în regim de urgenţă

Sursa: Wikipedia

Primarul Marian Dragomir a anunţat că miercuri a fost lansată licitaţia pentru desemnarea, în regim de urgenţă, a societăţii care se va ocupa de colectarea gunoaielor din municipiu, după ce operatorul unic la nivel de judeţ, SC RER, nu a mai adunat deşeurile din 10 iunie, motiv pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a declarat stare de alertă pe o perioadă de 30 de zile.

„Vom rezolva problema gunoiului! Azi organizăm licitaţia. Ieri s-a declarat stare de alertă pe salubrizare, până la finalizarea licitaţiei, deja am început amplasarea unui număr de 600 de containere, astfel încât să creştem capacitatea de depozitare. Ieri s-a constatat că RER nu a mai adunat gunoiul, încălcând decizia Tribunalului Brăila, care i-a anulat notificarea de reziliere a contractului. Ieri, Guvernul României a emis Hotărârea nr. 12/11.06.2024, prin care s-a avizat Hotărârea nr 8/22.05.2024 emisă de Prefectura Brăila privind propunerea declanşării stării de alertă la nivelul judeţului Brăila. Ieri, Prefectura Brăila a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a declarat stare de alertă pe salubrizare în judeţul Brăila. Legal doar după aceste etape primăriile din judeţul Brăila pot organiza licitaţia pe salubrizare în regim de urgenţă. Ieri, Primăria Brăila a pregătit demararea licitaţiei, azi, 12.06.2024, Primăria Brăila organizează licitaţia, azi, 12.06.2024, desemnăm câştigătorul în regim de alertă, până la organizarea licitaţiei de către ADI Dunărea Brăila – asocierea tuturor primăriilor din judeţ. În maxim 2 zile societatea câştigătoare va începe colectarea gunoiului”, a scris Marian Dragomir pe contul său de Facebook.

Primarul Dragomir a transmis public că se vor lua toate măsurile legale împotriva RER, care a generat această situaţie neplăcută.

„Ştim că este o situaţie grea, dar suntem obligaţi să respectăm prevederile legale şi o vom face. Vă garantez că nimeni nu va da nimic în plus la salubritate, nici măcar 1 leu. Banii plătiţi de brăileni pentru salubrizare sunt în cont la Trezorerie, deoarece primăria a plătit către RER doar serviciile prestate. Vă mai garantez că se vor lua toate măsurile legale împotriva RER, care a generat această situaţie neplăcută. Nu este posibil ca o societate să creeze o astfel de situaţie încălcând decizia instanţei, lăsându-ne cu gunoiul pe stradă în caniculă şi să scape nepedepsită legal. RER a fugit din Brăila, deşi am câştigat în primă instanţă”, a subliniat edilul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: