Skip to content
București

Primarul Capitalei a vorbit fără acoperire: mai va până la modernizarea RATB

portal.metrouusor.com

Primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit fără acoperire: va mai trece destul timp până la promisa modernizare a Regiei Autonome de Transport București (RATB).

Anul trecut, Gabriela Firea promitea că Primăria Municipiului București (PMB) va cumpara sute de mijloace de transport pentru RATB in timpul mandatului sau. Insa, potrivit viceprimarului Aurelian Badulescu (PSD), abia acum municipalitatea pregateste caietele de sarcini pentru achizitii si prea curand nu vom vedea pe strazi sutele de noi autobuze si tramvaie, ci doar 12, scrie Ziare.com.

In luna octombrie a anului trecut, Firea anunta ca vor fi cumparate 500 de vehicule pentru RATB, din care 30% vor fi electrice. Edilul estima atunci ca licitatia urma sa aiba loc in jurul lunii februarie. In decembrie 2016, acelasi primar plusa la 600 numarul vehiculelor, fara a spune si la ce suma se ridica aceasta investitie.

La aproape un an de la instalarea in functie, nu s-a intamplat nimic in acest sens, iar termenul dat chiar de Firea e deja depasit cu cateva luni.

Conform viceprimarului Aurelian Badulescu, lucrurile abia au ajuns in stadiul de intocmire a caietelor de sarcini. In plus, a mai spus el miercuri la Europa FM, producatorii ar fi anuntat deja ca nu pot livra prea multe vehicule curand.

Concret, doar 2 tramvaie si 10 autobuze vor putea fi cumparate de Primaria Capitalei in acest an. Asta, in conditiile in care, la inceputul lui 2015, fostul primar Sorin Oprescu declara ca, in ceea ce priveste tramvaiele, de exemplu, 80% trebuiau schimbate. Iar de atunci au mai trecut doi ani.

In replica la afirmatiile lui Badulescu, consiliera USR Ana Maria Ciceala a acuzat ca, de fapt, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General nici nu a alocat banii suficienti pentru achizitii consistente la RATB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *