Skip to content
București Știri locale

Primarul Capitalei dă afară 2.700 de angajaţi din 14 companii municipale

Inquam Photos/George Calin

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți seara că au fost închise 14 companii municipale, în care lucrau 2.700 de angajați, iar parte din ei au plecat deja. Edilul a precizat că-i pare rău de acești oameni, dar companiile înghițeau foarte mulți bani, care de acum pot fi folosiți în investiții de care Bucureștiul are cu adevărat nevoie.

Aceste companii municipale, încă de la început, au fost o dublare a activității Primăriei, adică Primăria avea o administraței de parcuri, s-au mai înființat 3 companii, Primăria avea o adminstrație de cimitire, s-a mai înființat o companie de cimitire, Primăria avea o administrație de străzi, s-a mai înființat o companie de străzi.

În ceea ce privește pozițiile superioare, că era plin de directori acolo și foarte bine plătiți, a fost o modalitate de a aduce prieteni și oameni de la partid.

Oamenii care s-au angajat la companiile astea nu aveau nicio vină, numai că, pentru București, pentru Administrația asta noi trebuie să eliberăm banii ca să facem acele investiții de care bucureștenii au nevoie – poduri, semafoare, marile lucrări de infrastructură, schimbarea conductelor de termoficare. Asta sunt prioritățile Bucureștiului, nu să ai structuri paralele.

Îmi pare rău pentru oamenii ăștia, dar asta înseamnă să faci administrație. Sunt 20 de companii care vor dispărea. Acum s-au închis 14. Totalul celor 14 companii, 2.700 de oameni. Companiile încă nu s-au închis, în sensul că noi am făcut procedura administrativă și acum se fac procedurile juridice dar pentru că ele se închis, mulți din acești oameni au plecat deja”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Întrebat ce economii s-au făcut astfel, primarul Capitalei a răspuns: „150 de milioane de lei pe an. Față de bugetul nostru de 4 miliarde, e o economie substanțială”. „În ce privește aparatul Primăriei și al adminsitrațiilor din subordine, e o decizie pe care o s-o anunț după ce o s-o agreez cu consilierii generali”, a mai declarat Nicușor Dan.

1 comentariu la “Primarul Capitalei dă afară 2.700 de angajaţi din 14 companii municipale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *