Primarul Capitalei Nicuşor Dan ar urma să fie prezent duminică, la Consiliul Naţional al PNL

Nicușor Dan și Nicolae Ciucă.
Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Capitalei Nicuşor Dan ar urma să fie prezent duminică, la Consiliul Naţional al PNL care validează candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţie.

Surse liberale susţin că primarul Capitalei Nicuşor Dan ar urma să fie prezent duminică, la Consiliul Naţional al PSD, în cadrul căruia va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă pentru Cotroceni, conform News.ro.

Consiliul Naţional al PNA va avea loc duminică, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma, în urmă cu o săptămână, că este îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel naţional, mai ales că, după rezultatele la ultimele alegeri, a constatat că electoratul este dispus să le acorde votul. Nicuşor Dan declara că guvernările de dreapta au fost întotdeauna mai bune pentru România decât cele de stânga, lucru care se vede inclusiv în modul în care s-au descurcat în privinţa PNRR Guvernul Ciolacu şi Guvernul Ciucă.

În replică, liderul PNL Nicolae Ciucă a decarat că deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive.

”PSD poate fi învins la parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru”, aprecia Ciucă, în opinia sa, fiind necesară o discuţie pentru guvernarea locală a Capitalei, care va avea loc în perioada următoare.

”Există oameni de dreapta care au înţeles nevoia unui proiect comun al dreptei. Deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive. Există deschidere şi din partea altor oameni, din PMP şi din USR. PSD poate fi învins în alegerile parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru. Cu cât avem mai multe forţe alături de noi în campaniile care urmează, cu atât şansele sunt mai mari”, afirma Nicolae Ciucă.

La 1 septembrie, Nicuşor Dan declarase că va discuta cu fiecare dintre prezidenţiabili şi cu partidele pe care le reprezintă cu o listă de lucruri pe care le vrea.

El a precizat că va discuta în principal cu cei care sunt şi preşedinţi de partide parlamentare.

”Cei mai mulţi dintre ei sunt preşedinţi de partide parlamentare. Mă interesează, evident că multe lucruri ţin de… de exemplu, legea finanţelor publice locale ţine de Parlament, legea construcţiilor ţine de Parlament. Sunt multe lucruri care ţin de Parlament şi atunci dacă este un preşedinte de partid parlamentar care este în acelaşi timp şi prezidenţiabil şi cei mai mulţi sunt situaţia asta, da, o să merg la ei”, a afirmat primarul Capitalei.
Nicuşor Dan a fost prezent şi la Congresul USR în urma căruia Elena Lasconi na fost desemnată candidat la Preşedinţie.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: