Skip to content
Republica Moldova Societate

Primarul Chișinăului, în vizită de lucru la București. Ion Ceban a avut întâlniri cu viceprimarul Capitalei și cu edilii sectoarelor 1 și 6

Facebook/Ion Ceban

Primarul de Chişinău, socialistul Ion Ceban, a anunţat că se află într-o vizită de lucru la Bucureşti, unde a avut întrevederi cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, cu primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, și cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

”Avem intenţia de a repara blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi” din str. Bucureşti, 64 (din Chișinău – n.r.), în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 de milioane de lei. Speram să fie reabilitat graţie relaţiilor stabilite între Pretura sectorului Centru şi sectorul 1 al municipiului Bucureşti, la fel legături orientate spre iniţierea şi dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu Daniel Tudorache.

Edilul susţine că Primăria Chişinău „va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentaţiei de proiect şi devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuţie, asistenţă tehnică şi supravegherea tehnică”.

„La fel, înţelegerea prevede schimb de experienţă, implementarea unor proiecte şi programe comune, privind conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului şi alte domenii”, a mai spus Ceban.

A urmat întâlnirea cu edilul Gabriel Mutu, în timpul căreia a fost semnat acordul de coooperare între primaria sectorul 6 și pretura sectorului Buiucani al municipiului Chișinău.

”Datorită acordului, între cele două sectoare din București și Chișinău, va fi reabilitat parcul ,, Alunelul ,,din sectorul Buiucani cu suportul acordat de primăria sectorului nr.6.

Astfel, va fi construit un havuz, sistem de irigare, iluminat, instalat mobilier urban, amenajat teatru de vară și create spații de joacă pentru copii și terenuri de sport, dar și alte lucrări.

Totodată, acordul prevede colaborări pe mai multe dimensiuni și în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experiență și derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului, schimburi interinstituționale în diverse domenii de competență”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Ultima și cea de-a treia întâlnire a lui Ion Ceban a fost cu viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu.

”Am mulțumit pentru deschidere și aprecierea oficialilor, dar și pentru multiplele proiecte implementate de România în Republica Moldova, începând cu reparația grădiniților dar și altele în diverse domenii.

Am reiterat disponibilitatea de a colabora și am primit și un răspuns pozitiv în acest sens.
Aurelian Bădulescu, a declarat că ar fi bine o mai mare cooperare dintre primăriile noastre, ceea ce este îmbucurător.

Am zis că am o echipă puternică și vin cu obiective concrete care îmi propun să îmbunătățească infrastructura municipiului Chișinău și viața locuitorilor.

Suntem pe final de an, a fost nevoie de discutat la București mai multe subiecte de infrastructură, cum are fi: maternitatea nr. 2 din capitală, Biblioteca municipală ,, Bogdan Petriceicu Hașdeu,,, multe alte proiecte, autobuse și echipamente medicale care urmează să vină ca donație din partea Bucureștiului în scurt timp”, a afirmat Ion Ceban.

Ion Ceban a răspuns și celor care se îndoiau că a fost invitat oficial în București de către primarul Capitalei, Gabriela Firea.

”Acum, referitor la cele apărute în presă. Am fost sau nu invitat la București? Public scrisoarea și vreau să declar următoarele: pentru astăzi nu a fost preconizată o întrevedere cu primarul general de București, Gabriela Firea.

Ne propunem să revenim la București în perioada imediat următoare, unde ne preconizăm să organizăm și o Serată a Chișinăului la București.

În următoarele saptamini, grupuri de specialiști vor merge pentru a face schimb de experiențe în diverse domenii. În cel mai scurt timp vom stabili o agendă comună de priorități și o foaie de o parcurs pentru anul 2020. Prea mult Chișinăul a fost dezbinat pe criterii politice și reiterez poziția mea fermă, voi fi primarul tuturor locuitorilor”, a completat Ion Ceban.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *