Primarul comunei Bălţeşti,acuzat că a făcut plăţi către firme pe care le controla in fapt,plasat în arest la domiciliu

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul comunei Bălţeşti din judeţul Prahova, suspectat că a plătit milioane de lei din fondurile Primăriei către firme pe care le controla în fapt, a fost arestat la domiciliu. În acelaşi dosar, a primit mandat de arest tot la domiciliu şi administratorul uneia dintre aceste firme.

Judecătoria Vălenii de Munte a respins, marţi, propunerea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Ion Radu, primarul comunei Bălţeşti din judeţul Prahova, suspectat că a plătit milioane de lei din fondurile Primăriei către două firme pe care le administra în fapt, banii ajungând în final la el sau la rude ale sale.

În schimb, judecătorii au emis mandat de arest la domiciliu pe numele edilului.

Aceeaşi soluţie a fost pronunţată şi în privinţa unui bărbat care figura în acte ca administrator a uneia dintre societăţile despre care anchetatorii susţin că erau controlate de primar.

Procurorii pot ataca decizia Judecătoriei.

Primarul comunei Bălţeşti, Ion Radu, a fost reţinut de procurori, fiind suspectat că a făcut plăţi de milioane de lei către două firme pe care le administra, prin interpuşi, iar banii erau ulterior transferaţi către primar şi rudele sale. Faptele au avut loc în ultimii cinci ani, procurorii documentând peste o sută de astfel de plăţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL