Skip to content
Politică

Primarul comunei Podari nu scapă de DNA. Edilul este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual

Constantin Gheorghiţă, primarul comunei Podari, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Edilul este acuzat că împreună cu viceprimarul localităţii au restituit abuziv un teren de 5000 mp de teren intravilan, care au ajuns la şeful Serviciului Taxe şi Impozite.

Primarul comunei Podari împreună cu alţi funcţionari din cadrul instituţiei, a reuşit să vândă cu peste 100.000 de euro mai multe clădiri ale ANIF Dolj.

„În data de 26 mai 2008, inculpatul Gheorghiţă Constantin, în calitate de primar al comunei Podari, jud. Dolj şi preşedinte al Comisiei pentru analiza notificărilor conform Legii nr. 10/2001, a emis în mod abuziv o dispoziţie prin care a aprobat restituirea suprafeţei de 5.000 m.p. unei persoane, iar la data de 30 iunie 2008, a pus-o pe aceasta în posesie cu suprafaţa de 5.000 m.p. în intravilanul comunei Podari, întocmind şi semnând un proces-verbal, alături de inculpatul Prodileanu Petre, viceprimar al aceleiaşi localităţi, cu toate că persoana respectivă nu a fost prezentă, iar comisia nu s-a deplasat efectiv în teren şi nu a procedat la efectuarea de măsurători. Dispoziţia susmenţionată a fost emisă în două exemplare distincte ca şi conţinut, având însă aceeaşi dată şi număr de înregistrare, una fiind prezentată instituţiei Prefectului, iar cealaltă beneficiarului restituirii suprafeţei de terense“, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA-Craiova au mai stabilit că, edilul comunei Podari, Constantin Gheorghiţă, împreună cu viceprimarul localităţii au restituit abuziv un teren de 5000 mp de teren intravilan, care au ajuns la şeful Serviciului Taxe şi Impozite, informează adevarul.ro.

Constantin Ghoerghiţă, primarul comunei Podari, secretara Mioara Stan, arhitecta-şefă Mariana Vlăduţi, Costinel Băbălău, şef Serviciu Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Podari, dar şi Cristian Pisică, inginer la o societate comercială, şi arhitectul Iulian Albu, sunt acuzaţi de abuzul în serviciu, falsul intelectual, înşelăciunea sau uzul de fals. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *