Primarul Constanței despre pericolul holerei în Marea Neagră: Litoralul, extrem de sigur

Litoral. INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susţine că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infestată cu holeră. ”Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă”, a spus Vergil Chiţac. De asemenea, edilul PNL susţine că numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut din cauza inflaţiei.

Vergil Chiţac a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cât este de sigur pentru un turist să vină în această vară pe litoralul românesc, după ce au circulat informaţii potrivit cărora e pericol de holeră în Marea Neagră.

Extrem de sigur. Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă (cu holera – n.r.). Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna. Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza ”ignoranţă”, nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%. Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative. Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, a spus Vergil Chiţac în emisiunea Insider politic, potrivit news.ro.

Primarul muncipiului Constanţa susţine că numărul turiştilor care au ales litoralul românesc a scăzut pe fondul inflaţiei.

Numărul turiştilor a scăzut pentru că a crescut inflaţia. Am avut un boom acum doi ani de zile, pentru că nu puteau să plece. Unii nu se vaccinaseră. O parte din români au fost negaţionişti, n-au crezut în Covid şi nu s-au vaccinat. Neputând să plece, au rămas pe litoral”, a explicat Vergil Chiţac.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: