Skip to content
Politică

Primarul Dan Tudorache, precizări esenţiale despre defrişările din Sectorul 1: „Toată această acţiune a avut”…

" "

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a făcut, luni, precizări esenţiale în ceea ce priveşte defrişările din zona pe care o conduce.

Într-un comunicat trimis PSnews.ro, edilul precizează că Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat în privința unor arbori uscați, de pe Șoseaua Kiseleff, aflați în pericol de prăbușire. Administrația locală a demarat, încă de săptămâna trecută, defrișarea a 72 de arbori, majoritatea acestora fiind uscați în proporție de  80% – 100%.

" "
" "

„Acești copaci constituiau un pericol pentru siguranța pietonilor și a autoturismelor care  tranzitează această zonă. Menționăm că toți arborii defrișați vor fi replantați, pe același aliniament, în această toamnă”, precizează Primăria Sectorului 1.

Instituţia mai precizează că Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 execută lucrările de defrișare în baza avizului nr. 3126/1418344 eliberat de Primăria Municipiului București în data de 29 iunie 2016.

”Doresc să asigur comunitatea Sectorului 1 că toți acești arbori erau uscați și reprezentau un pericol în cazul unor fenomene meteorologice extreme. Am fost și rămân un apărător al spațiilor verzi din Capitală, mai ales în calitate de edil al celui mai verde sector din București, însă siguranța cetățenilor este mai presus de orice. De aceea, ne-am autosesizat și am eliminat astfel des-întâlnitul termen „luat prin surprindere”, limitând la maximul posibil eventualele pagube produse de căderea acestor copaci uscați. Menționez, că toată această acțiune a avut avizul prealabil al specialiștilor din Primăria Capitalei, fără aprobarea cărora nu putea avea loc”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Defrișarea și toaletarea copacilor se face doar în baza unui aviz prealabil emis de către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București. Avizele pot fi solicitate atât de persoanele fizice, cât și juridice. Primăria Sectorului 1 nu eliberează avize pentru defrișarea și toaletarea arborilor, acesta fiind atributul exclusiv al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, atât pentru copacii de pe domeniul public, cât și pe domeniul privat din Municipiul București.

Lucrările de toaletare se execută, cu precădere, primăvara și toamna, în perioada de repaus vegetativ a arborilor, pentru a nu fi afectat echilibrul biologic al acestora. Excepție fac  ramurile rupte, cât și lucrările de defrișare, pentru care se execută lucrări în orice perioadă a anului.

Administrația locală a Sectorului 1 a luat, pe tot parcursul acestui an, măsuri de toaletare şi punere în siguranţă a copacilor de pe raza Sectorului 1. Angajaţii Administraţiei Domeniului Public au intervenit, cu precădere, în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii publice din această zonă administrativă pentru punerea în siguranță a copacilor. Astfel, numai în anul 2016, angajații Administrației Domeniului Public au defrișat 214 arbori și au făcut 1703  toaletări.

Totodată, Primăria Sectorului 1 face un apel către locuitorii din această zonă administrativă să dea dovadă de spirit civic și să semnaleze, în scris, la sediul ADP Sector 1, din Bulevardul Poligrafiei nr. 4, sau pe adresa de mail [email protected] existenţa oricărui copac uscat care reprezintă un potențial pericol pentru siguranţa cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *