Skip to content
Politică

Primarul de la Iași, Mihai Chirică, și-a construit biserică în curtea vilei de 200.000 de euro

reporteris.ro

Cel mai mare secret al primarului Mihai Chirica, acum dezvăluit: un domeniu întins pe 4.251 metri pătrați, cu o vilă de 160 mp utili, patru foișoare, o cramă săpată în deal și-o biserică în spatele curții, la liziera pădurii. Valoare totală estimată: între 200.000 și 250.000 de euro.

Bani pe care nu-i poate justifica, potrivit jurnaliștilor de la reporteris.ro.  Averea de la Frasin (Suceava) e pe firma fratelui, Ioan, iar toate manevrele făcute de primar au fost pentru a ascunde proprietatea. Dar Ioan e un simplu muncitor la Antibiotice, iar Frasinul nu l-a văzut nici în poze.

Primarul Mihai Chirica are în Bucșoaia, Frasin, o casă cu parter, etaj și mansardă. O poartă monumentală din lemn, la intrare, două foișoare în spatele casei, un al treilea, mare de 80-100 mp, e poziționat în lateral și adăpostește un grătar. Circa 250-300 mp din curte sunt acoperiți cu pavele multicolore, dispuse într-un desen geometric.

Spre deal, pe prima treaptă, un al patrulea foișor, un soi de belvedere care asigură o priveliște către toată valea.

Și mai sus, aproape de pădure și de limita proprietății, o biserică, toată din lemn, aflată în construcție. Cu fundație de beton, deocamdată fără geamuri, biserica are în imediata apropiere trei chesoane prin care este captată apa unui pârâu și coborâtă până la stradă astfel încât să nu inunde proprietatea. Tot ce e lemn în curtea lui Chirica este lucrat manual. Iar costurile pentru așa meșteșug sunt foarte mari.

Peisaj de vis, atmosferă patriarhală, într-un fundac cu oameni discreți. Doi verișori, un polițist, o bătrână și alte două-trei case locuite doar în vacanțe întregesc tabloul. Despre primarul Iașului nimeni nu vorbește răspicat. Vreo doi jură că nu l-au văzut decât la televizor, alți doi zâmbesc cu subînțeles, iar un altul o spune pe șleau: „Da, dom’le, aici e, casa e-a lui”.

Mai multe detaliii pe acest subiect sunt disponibile AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *