Skip to content
Politică

Primarul din Botoșani, în vizorul DNA. Prejudiciu de milioane

agerpres.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Suceava a început joi acțiunea penală pe numele primarului municipiului Botoșani, Cătălin-Mugurel Flutur, vărul lui Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava.

Conform unui comunicat de presă al DNA trimis joi PSnews.ro, Cătălin Flutur este acuzat de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată.

Anchetatorii susțin că inculpatul și-a exercitat necorespunzător atribuțiile, privind derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668,00 m.p. Concret, Flutur ar fi redus ilegal redevența datorată de cesionar.

Valoarea prejudiciului produs bugetului local al municipiului Botoșani a fost calculate de DNA la 2,02 milioane de lei.

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA:

“În perioada 30.11.2006-19.12.2011, inculpatul Flutur Cătălin – Mugurel, în calitate de primar al Municipiului Botoşani,  și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668,00 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pe care a fost  construit ulterior un complex comercial multifuncţional.

Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiționale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevența datorată de cesionar instituției publice pe care o reprezenta.

Acest demers a avut drept consecință prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236,55 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar.

Inculpatului Flutur Cătălin – Mugurel i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *