Skip to content
Politică

Primarul din Brăila, după decizia CCR referitoare la portul măștii: Aștept și anularea măsurilor absurde privind restricțiile de circulație după ora 22.00

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul din Brăila, Viorel Marian Dragomir (PSD), salută decizia Curții Constituționale referitoare la portul măștii în spațiile deschise și anunță că așteaptă ”și anularea celorlalte măsuri absurde precum interzicerea circulației după ora 22.00 sau obligativitatea certificatului verde”. Primarul afirmă că vrea revenirea la o viață normală. ”Purtarea măștii în spatiile publice (pe stradă), la locul de muncă – anulată de Decizia Curții Constituționale a României!!!  Ordonanța Guvernului 192/2020 – Neconstituțională!!! Logic, vor anula și toate amenzile!!!  Aștept și anularea măsurilor absurde privind  restricțiile de circulație după ora 22.00 și eliminarea certificatului verde sau cum se cheamă el. Aștept revenirea la viața normală!!!”, a anunțat primarul municipiului Brăila, Marian Viorel Dragomir, potrivit profit.ro.

Edilul spune că s-a opus întotdeauna în plan local măsurilor absurde, dar că a avut de luptat cu ”prefecți slugarnici” și astfel a fost obligat să respecte prevederile legale atâta timp cât au fost în vigoare, scrie News.ro. ”Întotdeauna m-am opus măsurilor absurde de pe plan local, m-am luptat cu prefecți slugarnici, lipsiți de logică si bun simț, dar a trebuit să respect prevederile legale stabilite pe plan național atât …. cât au fost în vigoare!!  Azi, restricțiile abuzive încep să cadă una câte una!!! ”,  se mai arată în mesajul edilului brăilean.

Curtea Constituțională, a constatat că OUG 192/2020 care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este neconstituțională din motive care țin de procedura legislativă. Guvernul a transmis, marți, după decizia CCR referitoare la purtarea măștii în spațiile deschise, că se așteaptă motivarea hotărârii și se vor lua măsuri în funcție de aceasta.  La rândul său, Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat că decizia nu se aplică începând de astăzi, ci doar după publicarea motivării în Monitorul Oficial. De asemenea, decizia nu are efecte retroactive, ci doar pentru viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *