Primarul din Năvodari, suspendat din funcție

 

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este suspendat din funcţie până la încetarea măsurii arestării preventive a acestuia.

„Actul administrativ a fost emis în baza Încheierii nr. 2514/10.09.2014 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul penal nr. 3128/1/2014 prin care se dispune arestarea preventivă a inculpatului Matei Nicolae pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, precum şi emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Matei Nicolae”, a transmis într-un comunicat de presă prefectul Constanței. 

 Nicolae Matei a fost miercuri arestat preventiv, pentru 30 de zile într-un dosar în care este acuzat de corupție.

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să înlocuiască măsura controlului judiciar impusă de Curtea de Apel Constanţa cu măsura arestului preventiv. Decizia este definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis, în 30 august ca primarul din Năvodari să fie cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție, după ce în luna aprilie el a fost condamnat de aceeaşi instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare pentru dare de mită.

Conform DNA, în calitate de primar al oraşului Năvodari şi de preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Năvodari, Nicolae Matei a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii, pe malul Mării Negre, cu încălcarea legilor care reglementează desfăşurarea acestei proceduri, dar şi a dispoziţiilor definitive şi irevocabile ale instanţei de judecată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: