Skip to content
Politică

Primarul din Slobozia, un PSD-ist care nu pare să se înveţe minte

" "

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este un PSD-ist care nu pare să se înveţe minte.

CITIŢI ŞI: Percheziții la Primăria Slobozia. Primarul și viceprimarul, suspectați de abuz în serviciu

Dovadă stă faptul că percheziţiile de luni dimineaţă au loc pentru fapte asemănătoare pentru care edilul a fost condamnat în primă instanţă (în decembrie 2015) la trei ani de închisoare cu executare. Politicianul a fost trimis în judecată acum mai bine de jumătate de an, fiind acuzat de fals intelectual şi instigare la fals intelectual, potrivit adevarul.ro.

Primarul din Slobozia a intrat în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia în ianuarie 2015. Anchetatorii l-au pus sub urmărire penală pe Stoica, alături de alţi trei funcţionari ai Primăriei Slobozia, după ce s-a descoperit că aceştia au emis o autorizaţie de construcţie ilegală, folosită pentru a se construi o benzinărie la intrarea în oraş, dinspre Bucureşti. Respectiva benzinărie aparţine concernului petrolier rus Art Petroleum, iar în momentul în care a primit autorizaţia de construcţie semnată de Alexandru Stoica nu deţinea toate avizele necesare demarării proiectului. Este vorba despre avize privind securitatea la incendiu şi alte documente pe care ar fi trebuit să le primească de la CNADNR, având în vedere faptul că se află amplasată în apropierea Drumului Naţional 2 A.

În această dimineaţă, percheziţiile au loc în biroul primarului, viceprimarului, secretarei și a unui funționar de la Direcția de Urbanism. Persoanele vizate (suspectate de abuz în serviciu) sunt bănuite că în anii 2011-2014 au eliberat două autorizații de construire a unui imobil.

Gură slobodă

Nu degeaba primarul conduce municipiul Slobozia – edilul a dovedit, cu vârf şi îndesat, că este slobod la gură, când, sâmbătă, s-a dezlănţuit împotriva unei femei la o şedinţă a Consiliului Local Slobozia, conform bzi.ro. La întâlnire, mai mulţi cetăţeni i-au reproşat edilului problemele cu racordarea la sistemul de canalizare. Dupa ce a ascultat câteva minute intervenţia unei femei, care îl acuza că a minţit electoratul, primarul Alexandru Stoica i-a replicat acesteia: „Pot să vă zic ceva? Hai sictir! Pe româneşte”. Anterior, fostul PDL-ist (actual PNL-ist) Tinel Gheorghe a intrat şi el în colţii primarului Stoica. După ce îi reproşase edilului modul defectuos în care fusese efectuată deszăpezirea, alesul local i-a transmis deputatului PNL că este „un bou”.

Probleme grave cu apa potabilă

În 2013, jurnalistul Silviu Mănăstire relata despre problemele grave cu care Slobozia se confrunta în ceea ce priveşte sistemul de apă potabilă.

„În acest moment când oamenii din Slobozia dau drumul la apă pe ţeavă curge o chestie maro ce seama a zeamă de mătrăgună. Apa este însă la fel de otrăvitoare ca şi planta sus numită. Fireşte, oamenii plătesc zeama plină de metale grele şi microbi la preţ de apă potabilă. A trecut peste un an de la alegerile locale când primarul Alexandru Stoica a câştigat fotoliul de edil la Slobozia tocmai cu promisiunea că va rezolva chestiunea”, spunea atunci Mănăstire, potrivit realitatea.net.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *