Skip to content
Societate

Primarul din Ștefăneștii de Jos, reținut de DIICOT pentru violarea unei fete de 13 ani. La viol ar fi participat alți 4 agresori

Facebook

Cinci persoane, suspectate de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor, sunt cercetate de către procurorii DIICOT. Faptele s-au produs în perioada 2017 – 2018, victimă fiind o fată care la momentul respectiv avea 13 ani. Între suspecţi este și Robert Ştefan, primarul din Şefăneştii de Jos, județul Ilfov, care a fost audiat la sediul DIICOT.

”La data de 11.02.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală desfăşoară activităţi într-o cauză vizând un număr de 5 suspecţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor”, a transmis, vineri, DIICOT.

Procurorii au precizat că, în perioada 2017-2018, suspecţii au traficat şi exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.

”În vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere penală a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor persoanei vătămate în faţa organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei minorei. De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra martorului denunţător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare”, au mai precizat procurorii.

Aceştia au explicat că, în cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Între cele cinci persoane vizate este şi primarul din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, Robert Ştefan. Acesta a fost audiat, vineri, la DIICOT. Primarul a refuzat să facă declaraţii presei la sediul instanţei.

În acelaşi dosar, primarul a fost reţinut, în iulie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *