Skip to content
Politică

Primarul din Tg. Mureș, cu DNA în ceafă. Mutare de ultimă oră

puterea.ro
" "

Primarului din Târgu Mureș îi suflă DNA în ceafă. Citiți, în cele ce urmează, despre o mutare de ultimă oră a Direcției Naționale Anticorupție.

Este vorba despre edilul Dorin Florea (aflat deja la al cincilea mandat), care a plecat din PNL cu puțin timp înainte de alegerile locale, fostul PDL-ist dorind, astfel, să mimeze respectarea criteriilor de integritate ale partidului (chiar dacă, în teritoriu, liberalii l-au susținut asiduu pentru Primărie). Acum, DNA a anunțat că l-a trimis în judecată pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea către o asociație sportivă a unui teren de zeci de mii de metri pătrați.

" "
" "

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA trimis, vineri, PSnews.ro:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

FLOREA DORIN, la data faptei și în prezent primar al municipiului Tîrgu Mureş, pentru săvârșirea infracțiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul,

CIOBAN MARIA, la data faptei secretar al municipiului Tîrgu Mureş, pentru săvârșirea infracțiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Florea Dorin, în calitatea menționată mai sus, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit şi semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă (deşi situaţia nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 mp, situat  în municipiul Tîrgu Mureş.

Ca urmare a acestui demers, la data de la data de 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului și fără ca aceştia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.

Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată (fiindu-i astfel

acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice) de către secretarul municipiului, inculpata Cioban Maria.

Ulterior, asociaţia sportivă beneficiară a terenului – care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administrației publice şi nici nu deţinea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosința gratuită a unui astfel de bun – a închiriat terenul respectiv  unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.

Pentru folosirea acelui teren, asociaţia sportivă ar fi trebuit să plătească o redevenţă anuală calculată conform prevederilor legale, în funcţie de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenționate bugetul municipiului Tîrgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.

Până la această dată Primăria municipiului Tîrgu Mureș nu s-a constituit  parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *