Skip to content
Politică

Primarul Dominic Fritz, confirmat cu COVID-19

Facebook/USRTimis

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19 în cursul după-amiezei de miercuri, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş va realiza ancheta epidemiologică, primăria urmând să pună în aplicare măsurile recomandate în astfel de situaţii.

Atribuţiile primarului Dominic Fritz vor fi exercitate în următoarele 14 zile de viceprimarul Ruben Laţcău, iar şedinţele Consiliului Local se pot ţine şi în absenţa primarului, anunţă un comunicat al Primăriei Municipiului Timişoara, remis, miercuri, Agerpres.

A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Aseară am simţit dureri musculare şi o stare subfebrilă, aşa că am făcut un test azi dimineaţă, la prima oră.

Rezultatul a venit şi mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajaţii Primăriei Timişoara pentru că am purtat tot timpul mască.

Nici nu pot să-mi imaginez cum şi de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus”, a transmis primarul Dominic Fritz.

El a adăugat că Primăria Timişoara va rămâne „pe mâini bune”, ale viceprimarului Ruben Laţcău, care va îndeplini atribuţiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Fritz a arătat că se va ocupa şi el în această perioadă de unele probleme ale municipalităţii, cum ar fi pregătirea centrelor de vaccinare.

Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare şi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanţa va valida şi supleantul din Consiliul Local, Ruben Laţcău va convoca Consiliul Local în formulă completă şi să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără. Călătoria la Bucureşti o voi face la sfârşitul acestei luni când, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, vom discuta la Guvern despre proiectele comune şi ale oraşului.

Voi transmite oricum propunerile de proiecte ale Timişoarei miniştrilor pe care urma să-i întâlnesc mâine şi poimâine, cu speranţa că ne vom vedea sănătoşi după ce ies din izolare

. Sunt în legătură constantă cu echipa din primărie care lucrează la centrele de vaccinare, să putem începe cât de curând posibil cu procesul de vaccinare”, a menţionat edilul.

Fritz subliniază că nu s-a văzut ”inutil cu nimeni”.

Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni şi cu toate acestea m-am infectat. Fiţi atenţi, purtaţi masca, evitaţi întâlnirile şi deplasările nenecesare.

Mai avem puţin, ne vaccinăm toţi şi vom încheia această pandemie”, mai spune Dominic Fritz în mesajul transmis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *