Primarul general anunţă că,în 2028, 500 de kilometri din cei 1.000 de kilometri de reţea din Bucureşti vor fi schimbaţi

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, sâmbătă, că are un orizont de timp pentru rezolvarea problemei legată de termoficare şi a precizat că, în anul 2028, din 1.000 de kilometri de reţea vor fi reparaţi 500 de kilometri.

”Eu am dat un orizont de timp. Sunt două probleme, una este producţia, care  e la minister, şi una este transportul şi distribuţia care e la noi. Eu vorbesc numai de  transportşi distribuţie, pentru că ministerul are propriile sale probleme. Faptul că lucrează cu nişte centrale care sunt neperformante, din anii 60-70, faptul că acestea necesită o revizie îndelungată, care ne afectează şi pe noi vara, că funcţionăm cu 2 centrale în loc de 4. Asta e problema ministerului şi poate o să avem şi noi acea fuziune ca să intrăm şi noi să  avem o responsabilitate acolo”, a declarat Nicuşor Dan, sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Edilul a explicat că principala problemă este la reţeaua principală de transport şi distribuţie a agentului termic. Aceasta are 1.000 de kilometri, iar jumătate din ea va fi reparată până în 2028.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: