Skip to content
Politică

Primarul interimar al Capitalei drege busuiocul. Ce asigurări le dă bucureștenilor în privința căldurii

Marin Ștefănel Dan, primarul interimar al Capitalei, a dat vineri asigurări că nu vor fi probleme cu încălzirea.

„RADET nu a înțeles nici în al doisprezecelea ceas că nu e cazul să alarmăm populația. Nu vor fi probleme cu furnizarea agentului pentru iarna 2015 – 2016 pentru că în urmă cu circa o lună și jumătate am făcut solicitări către guvern pentru suplimentarea unei sume de 300 milioane de lei, ajutor pentru combustibil”, a precizat edilul interimar.

Marin acuză că RADET nu are un plan propriu-zis și sunt solicitări venite către primărie care se bat cap în cap.

Mai exact este vorba despre faptul că directorul compania a transmis către primărie o solicitare, înainte de rectificarea bugetară, în care cerea 152 milioane de lei. Acum, însă, suma a ajuns la 248 milioane de lei, anunță b1.ro.

„Care dintre sume e necesară RADET-ului? 152 milioane de lei, înainte de rectificare sau 248 milioane? Mai mult de două treimi din buget a fost cheltuit, nu aveam de unde să le dăm acești bani. Am găsit 50 de milioane + 23 milioane din bugetul RADET-ului, pentru investiții pe care nu le-au făcut. A fost aprobată o subvenție de 570 milioane și 43 de milioane de investiții. Ei au cheltuit doar 30 milioane de lei pe anul 2015”, a explicat acesta.

În plus, primarul interimar a spus că luni va cere revocarea membrilor din consiliul de administrare al RADET.

Amintim faptul că, vineri, într-o intervenție telefonică în direct la postul Europa FM, Marin Ștefănel Dan a reacționat surprinzător la scandalul încălzirii din Capitală. El le-a declarat jurnaliştilor că subvenţiile pentru căldură sunt deja plătite în avans, iar la finalul discuțiilor, odată cu intrebările insitente ale unui ziarist, acesta a reacționat nervos, aruncând o înjurătură, după care a închis telefonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *