Skip to content
Politică

Primarul Londrei, poziție tranșantă în raport cu Brexitul: Partidul Laburist va trebui să se opună acordului

unionsyndicale.eu

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a transmis Uniunii Europene că Partidul Laburist va fi nevoit să se opună acordului „prost” privind Brexitul pe care l-a negociat prim-ministrul Theresa May.

Comentariile lui Khan vin înainte de întâlnirea sa din această săptămână cu negociatorul şef al U.E., Michel Barnier. Khan va sublinia nevoia unor legături economice strânse, aducând vorba şi despre marşul de sâmbătă pro-UE din Londra, văzut ca o dovadă clară a unei schimbări în opinia publică, care acum preferă un vot pentru un acord final. Khan se va întâlni vineri cu Barnier şi va sublinia opunerea Partidului Laburist faţă de acordul comercial negociat la Bruxelles.

Primarul Londrei consideră că acordul va duce la bariere economice din cauza retragerii Regatului Unit de pe piaţa unică şi din uniunea vamală. Khan a afirmat: „Theresa May nu a reuşit să pună interesul naţional în faţa gestionării partidului său şi acest lucru ne duce ori către un acord nefavorabil privind Brexitul sau, mai rău, spre niciun acord”, citează News.ro.

De asemenea, Sadiq Khan a adăugat și că: „Este o situaţie în care ambele părţi au de pierdut, punând în pericol locuri de muncă, creşterea economică şi standardele de viaţă. Ca primar, voi continua să susţin londonezii, nu doar prin contact direct cu Europa dar şi punând presiune pe guvern să îşi schimbe abordarea dăunătoare privind Brexitul şi luptând pentru drepturile tuturor cetăţenilor UE care locuiesc în Londra”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *