Skip to content
Politică

Primarul municipiului Brăila nu mai vrea un nou mandat

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu (PSD), a declarat joi, în prima conferinţă de presă organizată după ieşirea din arest, că nu va candida din nou la Primărie şi nici la preşedinţia CJ Brăila.

‘Încă o dată eu spun că nu am să candidez pentru o funcţie executivă. Avem un preşedinte tânăr la Consiliul Judeţean, care sper să confirme încrederea ce i-a fost acordată prin profesionalismul de care e nevoie acolo, avem un candidat tânăr de la PSD, şi văd că şi celelalte partide şi-au pus astfel de candidaţi tineri pentru Primăria municipiului Brăila. Cred că toţi trebuie să înţelegem că e nevoie de un schimb de generaţii şi, dacă va fi nevoie de un sprijin, de consiliere, de sfaturi, de sugestii, eu nu plec din Brăila, aşa că ne putem auzi. Asta ca să punem punct la tot felul de zvonuri care au apărut’, a declarat Simionescu.

Aurel Simionescu, care este şi preşedinte executiv al PSD Brăila, a precizat că sfârşitul lunii martie este termenul pentru definitivarea candidaturilor la nivelul partidului pe care îl reprezintă.

‘Aşa cum v-am mai spus, lucrurile cu privire la candidaturi trebuie tranşate undeva pe finalul lunii martie, fiindcă vedeţi că se întâmplă tot felul de lucruri şi nu cred că trebuie să mergem pe repede înainte cu tot felul de liste şi funcţii. Noi vom avea mâine după-amiază o întâlnire şi la partid unde o să discutăm lucrurile astea. Există o echipă de campanie, ea va face campanie pentru candidaţii noştri şi important este ca partidul să câştige’, a completat Simionescu, citat de agerpres.ro.

Aurel Simionescu a părăsit, luni seara, arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, acolo unde s-a aflat din 4 februarie, când Tribunalul Galaţi a decis cercetarea sa în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, conform solicitării procurorilor DNA.

Luni, Curtea de Apel Galaţi a judecat contestaţia depusă de Aurel Simionescu la decizia Tribunalului, magistraţii hotărând cercetarea primarului în libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *