Skip to content
Politică

Primarul municipiului Deva: Vom trece aproape toți prin această pandemie, mai devreme sau mai târziu. Ce măsuri a luat edilul

Florin Oancea Inquam Photos / Octav Ganea

În exclusivitate pentru PSnews.ro, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a precizat că zvonurile potrivit cărora județul Hunedoara sau municipiul Deva se vor închide, „sunt speculații”. Edilul a precizat că, deși Deva se află printre focarele de infecție cu COVID-19 din România, „lucrurile sunt sub control”.

Oancea a susținut că, potrivit unei decizii recente, persoanele peste 65 de ani din Deva, care au venituri mici, vor primi 50 de lei pe săptămână pentru procurarea de bunuri de strictă necesitate.

Nu în ultimul rând, edilul le-a transmis locuitorilor „un mesaj de încredere și de speranță”. „Vom trece aproape toți prin această pandemie, mai devreme sau mai târziu, dar trebuie să nu ne pierdem speranța și să rămânem precauți și încrezători că viața merge înainte”, a precizat acesta.

Lucrurile sunt sub control. Au mai fost zvonuri că se închide orașul. Nu, nu este adevărat. Nici vorbă de așa ceva. Au fost, însă, mai multe cazuri de personal medical infectat cu COVID-19. Dar o bună parte dintre medicii care au fost infectați și au mers la Timișoara la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, au fost externate și au ajuns acasă. Din informațiile mele sunt 21 de persoane internate la Spitalul Județean de Urgență cu COVID-19. Noi avem 100 și ceva de cazuri pe tot județul Hunedoara de persoane confirmate pozitiv.

Niciodată nu s-a pus problema închiderii județului sau a municipiului Deva. Nici vorbă de așa ceva. Sunt speculații.

Eu am ajuns de la Timișoara în 21 martie, atunci m-am externat și mi-am reluat activitatea de la domiciliu. Astăzi, a fost prima zi în care am mers efectiv și la primărie. S-au luat niște măsuri foarte bune. Tot ce facem noi facem prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență și apoi aprobăm prin hotărâri de consiliu local. Persoanele peste 65 de ani, care au venituri mici, vor primi 50 de lei pe săptămână pentru procurarea de bunuri de strictă necesitate. Am pus la dispoziție 10 persoane cu mașinile primăriei care se ocupă de distribuție. Activitatea economică nu este suspendată în oraș. Noi compensăm cât putem de mult prin investiții publice. Noi am accesat de anul trecut o linie de credit, avem surse de finanțare prin această linie și tot ce am aprobat încă din februarie merge în continuare. Nu am întrerup nicio lucrare.

Le transmit locuitorilor un mesaj de încredere și de speranță. Eu sunt unul dintre cei care am trecut prin această experiență. E clar că nu a fost o experiență pe care mi-am dorit-o și nu doresc nimănui, dar am trecut peste infectarea cu COVID-19. Nu trebuie să intrăm în panică pentru că panica provoacă mai multe daune decât virusul în sine. În egală măsură, trebuie să ne protejăm. Dacă dorim binele nostru și al familiilor noastre, această distanțare socială trebuie să fie respectată. Trebuie să respectăm toate normele de precauție. Vom trece aproape toți prin această pandemie, mai devreme sau mai târziu, dar trebuie să nu ne pierdem speranța și să rămânem precauți și încrezători că viața merge înainte”, a declarat Florin Oancea pentru PSnews.ro

Primarul din Deva, vindecat de noul coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, vineri, că în România există trei mai focare de coronavirus, la Suceava, Deva și Arad, dar în cazul ultimelor nu se impune încă măsura carantinei totale.

Amintim că primarul Florin Oancea, administratorul public al oraşului, Adrian David, şi deputatul PNL Lucian Heiuş au fost depistaţi pozitiv, în 14 martie, la testul pentru infectarea cu virsul COVID-19 şi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Ulterior, şi fiica primarului Florin Oancea a fost confirmată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

Deputatul Lucian Heiuş şi administratorul public Adrian David au fost externaţi din spital în urmă cu câteva săptămâni după ce ambele teste la COVID-19 au ieşit negative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *