Skip to content
Politică

Primarul Nichita, un nou dosar penal după ce a fost „turnat“. Câte dosare are edilul de Iaşi

Edilul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, este liber, de la sfârșitul săptămânii trecute, să iasă din vila în care a stat în arest la domiciliu începând cu luna mai. Nichita este aproape însă de a fi pus sub învinuire într-un nou dosar, după dezvăluirile unuia dintre „locotenenţii“ săi, potrivit adevărul.ro.

Fostul lider PSD Gheorghe Nichita este aproape de a fi pus sub acuzare într-un nou dosar al DNA, ca urmare a unor declaraţii incriminatorii făcute de un fost subaltern. Nichita a fost indicat ca instigator al unor fapte de abuz în serviciu de către fostul şef al Serviciului Urbanism da cadrul Poliţiei Locale Iaşi, Ştefan Avârvarei, cel care a decis să colaboreze cu anchetatorii în dosarul în care Nichita este deja cercetat pentru fapte similare. În acest nou dosar, aflat pe rolul DNA Bucureşti, cel care ar fi fost instigat să comită faptele de abuz în serviciu, Liviu Hliboceanu, fost şef al Poliţiei Locale, a fost deja pus sub acuzare de anchetatori.

" "

Surse judiciare susţin că în acest dosar urmează să fie pus sub acuzare şi Nichita, cel care, până în prezent, nu a fost chemat încă la DNA Bucureşti pentru a i se prezenta noile acuzaţii. Aceleaşi surse susţin că acuzaţiile din dosar vizează modul în care Gheorghe Nichita şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală, inclusiv pe Hliboceanu, să o urmărească pe fosta sa amantă, Adina Samson.

Faptele sunt altele decât cele deja reţinute de procurori în dosarul în care Nichita este cercetat în prezent sub control judiciar. Ştefan Avârvarei, cel care a decis să colaboreze cu procurorii în acest caz a fost şi el reaudiat la DNA, el susţinându-şi declaraţiile incriminatorii. Procurorii au decis ca împotriva lui să nu mai fie instituită nicio măsură preventivă.

„Procurorul a considerat că nu mai este oportună şi nici proporţională măsura şi a hotărât să nu mai prelungească măsura preventivă, iar domnul Avârvarei se poate întoarce şi exercita funcţia pe care o avea în momentul comiterii presupuselor fapte”, a declarat Robert Amuntencei, avocatul lui Avârvarei, potrivit adevarul.ro.

Dosarul proaspăt deschis la DNA ar fi al patrulea pentru baronul de Iaşi. Nichita mai este implicat într-un dosar de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, despre care procurorii DNA nu au oferit până în acest moment informaţii, dar despre a cărui existenţă DNA a oferit o confirmare.

De asemenea, ca urmare a unei decizii luate de judecătorii Tribunalului Iaşi în luna mai, DNA a redeschis şi dosarul Dexia, în care Nichita, dar şi alţi subalterni sunt acuzaţi de cheltuirea iresponsabilă a unui creditul contractat pentru reabilitarea mai multor străzi din municipiu. Dosarul ale cărui detalii sunt deja publice este cel în care Nichita este cercetat în prezent sub control judiciar, după ce a fost eliberat din arest la domiciliu.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *