Primar PSD, arestat preventiv într-un dosar de corupție

Primarul PSD din Năvodari, Nicolae Matei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care este acuzat de corupție.

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să înlocuiască măsura controlului judiciar impusă de Curtea de Apel Constanţa cu măsura arestului preventiv. Decizia este definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis, în 30 august ca primarul din Năvodari să fie cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție, după ce în luna aprilie el a fost condamnat de aceeaşi instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare pentru dare de mită.

Conform DNA, în calitate de primar al oraşului Năvodari şi de preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Năvodari, Nicolae Matei a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii, pe malul Mării Negre, cu încălcarea legilor care reglementează desfăşurarea acestei proceduri, dar şi a dispoziţiilor definitive şi irevocabile ale instanţei de judecată.

Astfel, Primăria Năvodari a fost prejudiciată cu 96.968.771 de lei, reprezentând contravaloarea terenurilor respective, care au fost obţinute de către persoane apropiate primarului.

De asemenea, Nicolae Matei este acuzat de procurorii DNA că a vândut la un preţ derizoriu trei terenuri în suprafaţă de 20,6419 de hectare, 15,9850 de hectare şi 25,090 hectare. Astfel, a fost provocată Primăriei o pagubă de 1.853.970,4 lei, respectiv diferenţa dintre suma de 2.129.480 lei (reprezentând valoarea reală a terenurilor) şi suma de 275.509,6 lei (reprezentând preţul plătit de cumpărător pentru cele trei terenuri). Contractul de vânzare-cumpărare pentru cele trei terenuri aparţinând domeniului privat al oraşului Năvodari a fost încheiat în numele SC Dormarbib Group de către Gurgu Isidor, care ştia că cele trei terenuri provin din săvârşirea unei infracţiuni de către primarul Matei, mai spun procurorii DNA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL