Skip to content
Puterea Știrilor Video

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, se plânge că opoziția îi sabotează proiectele: Își bat joc de banul public!

psnews.ro

Bătălia politică dintre PSD și partidele din opoziție se desfășoară la fel de aprig și în plan local. Primarul Sectorului 1, social-democratul Daniel Tudorache, susține că majoritatea consilierilor PNL și USR refuză să voteze proiectul de rectificare a bugetului doar pentru a avea ulterior motiv să-l acuze că nu a făcut nimic. ”E rea credință”, a acuzat edilul, în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor”.

”În principal, consilierii din opoziție nu sunt de acord cu Direcția de Utilități Publice, pe care am înființat-o și care se va ocupa și cu gunoiul menajer în sector. Știți foarte bine că de la 1 ianuarie România intră în infringement și plățile care vor fi suportate de primării ar trebui să fie cât mai mici sau deloc. Eu în primărie am trei oameni care se ocupă de aceste probleme de mediu și de colectare selectivă a deșeurilor, că așa era organigrama, dar vă dați seama că nu poți cu trei oameni să acoperi tot sectorul, așa că am înființat această Direcție de Utilități Publice”, a declarat Tudorache.

Primarul spune că încăpățânarea opoziției de a bloca proiectul de rectificare a bugetului local afectează comunități mai largi din sector.

”Ei s-au opus Direcției de Utilități Publice, dar nu asta e marea problemă, ci faptul că nu ne-au votat bugetele la patru grădinițe unde aveam nevoie să schimbăm centralele termice. Vă dați seama, să lași copiii în frig doar pentru un moft politic! Sau alt exemplu: ne-au solicitat copiii de la Jean Monnet o anumită sumă de bani pentru masa caldă și un after school. La fel, nu am putut da acești bani, pentru că ei au avut un moft politic”, a adăugat edilul Sectorului 1.

Daniel Tudorache a afirmat că, din cauza acestui blocaj provocat de consilierii PNL și USR, comunitatea locală riscă să piardă foarte mulți bani.

”N-am ce face altceva decât, din 7 în 7 zile, să-i chem la ședința de Consiliu și să reiau procedurile, pentru că legea nu-mi permite să fac altceva. Pot să chem directorii sau părinții de la cele patru grădinițe să vadă cum își bat joc consilierii de la PNL și USR de copiii lor.

PSD nu are majoritate în Consiliu, ne mai trebuie un singur vot. Asta e, ne chinuim, dar în utima perioadă e și mai rău, parcă a început campania electorală pentru locale.

Ei (consilierii opoziției – n.r.) chiar spuneau de acea Direcție de Utilități Publice că e o chestie foarte bună, dar că vor să o facă ei când o să ajungă la putere. Deci ei blochează din simplul motiv că nu trebuie s-o fac eu și apoi să aibă motiv să spună ”N-a făcut Tudorache!”. E rea credință! Dar am spus, dacă primăria va fi obligată să plătească acel infringement pe gunoi, o să-l imput consilierilor care s-au opus acestor hotărâri, nu mai știu cum să-i conștientizez că ei își bat joc de banul nostru, de banul public”, a mai spus Daniel Tudorache la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *