Skip to content
Politică

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: Avem nevoie de soluții pentru reducerea cheltuielilor

Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că pe proiecţia de rectificare bugetară lipsesc 109 milioane de lei şi că trebuie găsite soluţii pentru reducerea cheltuielilor.

În acest moment, pe proiecţia de rectificare bugetară ne lipsesc 109 milioane de lei, deci va trebui să găsim soluţii pentru a identifica aceşti bani, pentru a reduce din cheltuieli acolo unde este nevoie, pentru a găsi surse alternative de finanţare.

Nici nivelul colectării taxelor nu este fabulos. E adevărat, suntem în pandemie, oamenilor le este greu, sunt mulţi oameni care suferă din punct de vedere financiar şi asta se reflectă şi asupra taxelor încasate”, a răspuns Radu Mihaiu, vineri, pe Facebook, la întrebările unor cetăţeni.

El i-a rugat pe cei care nu sunt afectaţi financiar să-şi plătească taxele şi să ajute astfel la echilibrarea bugetului.

Radu Mihaiu a menţionat că mare parte din deficit vine de la ADP şi de la serviciul de salubritate.

„Administraţia Domeniului Public (…) propune o creştere de alocare bugetară de 46 milioane de lei şi o altă creştere propusă e la salubritate, de încă 22 de milioane de lei, faţă de cele 24 care fuseseră deja crescute înainte (…).

Luni voi avea cu toţi directorii din Primărie o discuţie prin care să încercăm să echilibrăm acest buget şi să ajungem cu o execuţie bugetară corectă la final de an”, a spus primarul Sectorului 2.

Edilul a menţionat că i-a rugat pe reprezentanţii instituţiilor subordonate să nu facă cheltuieli bugetare câteva zile, până se identifică o modalitate de echilibrare a bugetului.

„Am rugat toate instituţiile subordonate ca, până luni, până când sperăm să găsim o variantă de echilibrare a bugetului, să nu facă angajări bugetare, să nu facă cheltuieli bugetare, ca să putem vedea cum putem să le bugetăm.

După ce ajungem la o echilibrare, vom continua să funcţionăm şi asta mă aştept să fie luni sau marţi, deci e vorba doar de câteva zile”, a declarat Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

Referitor la bursele elevilor, acesta a subliniat că nu vor fi tăiate cele sociale şi cele de performanţă.

„În acest moment, avem aprobat un buget pentru burse de 37 de milioane de lei pe tot anul 2020. Din aceste 37 de milioane de lei au fost deja cheltuite 27 de milioane de lei.

Mai sunt 9 milioane şi un pic de lei de folosit pentru burse. Pentru ca bursele să rămână la acelaşi nivel, e nevoie de 16 milioane şi ceva, drept urmare, în acest moment, avem nevoie să suplimentăm bugetul cu 7 milioane de lei. Încercăm să facem acest lucru, facem tot ce este posibil, dar avem restricţii bugetare (…).

Cu siguranţă nu vom tăia bursele sociale şi cu siguranţă nu vom tăia bursele de performanţă”, a dat asigurări Radu Mihaiu.

Cât priveşte bursele de merit, el a arătat că au fost propuse mai multe variante.

O variantă e să găsim cele 7 milioane de lei (…). O altă variantă care ne-a fost propusă de cei din aparat a fost ca bursele să rămână fix la cuantumurile la care sunt şi să se acorde în ordinea descrescătoare a mediilor, asta ne-ar duce la faptul că vor lua burse doar cei cu note peste 9,75, păstrând bugetul existent.

O a treia variantă care a fost propusă, tot pentru a rămâne în buget, e să se micşoreze cuantumul burselor, în aşa fel încât mai mulţi copii să poată să ia burse, nu doar cei cu medii peste 9,75. Încă nu am luat o decizie în această privinţă. Analizăm tot ce se poate face”, a adăugat Radu Mihaiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *