Skip to content
București Știri locale

Primarul Sectorului 2 vrea să schimbe numele Parcului ”Fiodor Tolbuhin”: Radu Mihaiu cere dezbatere publică

Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a scris un mesaj pe Facebook prin care a anunțat că vrea să schimbe numele parcului Fiodor Tolbuhin.

„Parcul Fiodor Tolbuhin poartă numele unui general rus care nu s-a limitat la eliberarea României de fascism. Aceeași armată condusă de el a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist. Voi cere cu insistență Consiliului General să voteze schimbarea denumirii acestui parc. Avem nenumărate alte simboluri istorice valoroase pe care am putea să le promovăm. Istoria poporului român înseamnă mult mai mult decât era de tristă amintire din perioada comunistă. Trebuie să ne regăsim adevărata identitate și astfel să mai închidem niște răni rămase deschise de prea mult timp”, a anunțat primarul Radu Mihaiu.

Edilul șef vrea dezbatere publică și propune câteva nume pentru parcul din sectorul pe care îl conduce. Pe lista sunt Eftimie Predoleanu, un apreciat comerciant din secolul trecut, filozoful Mircea Eliade și Mătăsari, pentru că în zonă locuiau negustorii care vindeau mătăsuri în Obor.

Schimbarea numelui parcului din Sectorul 2 a mai fost în discuție, dar demersul a eșuat după ce ambasada rusă s-a împotrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *