Skip to content
București Puterea Știrilor Video

Primarul Sectorului 4: Sunt convins că până la sfârșitul acestui an toate școlile generale vor avea autorizație de securitate la incendiu

psnews.ro

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a fost invitat, joi, în emisiunea ”Puterea Știrilor” în cadrul căreia a precizat că a inițiat un program prin care școlile și grădinițile din sectorul 4,vor avea autorizație de securitate la incendiu.

Dacă ne raportăm la sectorul 4 nu facem altceva decât să vedem imaginea infrastructurii de învățământ, rețelei școlare din întreaga Românie. Gândiți-vă că un număr nu mic, ci extrem de mic de unități școlare au autorizație de securitate la incendiu, din păcate. De aceea, politica pe care sectorul 4 a avut-o, a fost aceea de a a duce în normalitate aceste unități de învățământ. Ca atare, în acest moment din 74 de clădiri ce se găsesc în sectorul 4, un număr de 60 de clădiri au contractele semnate, au surse de finanțare și asta este extrem de important și aș vrea să menționez că în privința grădinițelor finanțarea este integrală de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a”, a explicat Daniel Băluță.

Primarul a precizat că a început și o campanie de renovarea a unităților școlare.

Am girat o campanie destul de specială, și anume aceea de a muta copiii din unitățile școlare ce necesită reparații capitale. Am identificat locații, mai mult decât decente vizavi de felul în care arată și se prezintă locațiile curente ale grădinițelor și am început în forță această activitate, încă din anul 2018”, a declarat edilul.

Reprezentantul sectorului 4 își dorește ca până la finalul anului 2019, unitățile școlare să aibă autorizație la incendiu și să beneficieze de modernizare.

Sunt convins că până la sfârșitul acestui an toate școlile generale din sectorul 4 și discutăm despre 26 de școli generale vor avea autorizație de securitate la incendiu, deci nu aviz, pentru că toate au aviz. Sunt convins că mai mult de o treime din grădinițe vor avea și ele autorizație de securitate la incendiu. Alături de aceste modificări, în mod evident și modernizăm aceste instituții (…)” a exprimat Daniel Băluță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *