Skip to content
Politică

Primarul Sectorului 5 acuză că Ministerul Justiţiei a intervenit în candidatura lui Cristian Băcanu şi a altor liberali

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 5 Daniel Florea a acuzat că Ministerul Justiţiei a intervenit în candidatura lui Cristian Băcanu la primăria Sectorului 5 şi a altor liberali. El a explicat că numele lui Băcanu apare în două hotărâri judecătoreşti diferite, pronunţate de doi judecători distincţi, de la două judecătorii diferite, cu sedii diferite, cu termene în zile diferite şi la ore diferite, cu contestatari diferiţi. Florea a adăugat că va sesiza CSM şi Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie în legătură cu acest „abuz încalificabil”.

„22.08.2020- Numele lui Băcanu Cristian Tudor, secretar de stat la Ministerul Justiţiei şi candidat PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Bucureşti, apare în 2 hotărâri judecătoreşti diferite, pronunţate de 2 judecători diferiţi, de la 2 Judecătorii diferite, cu sedii diferite, cu termene în zile diferite şi la ore diferite, cu contestatori diferiţi. Este dovada supremă a intervenţiei ministrului adjunct al Justiţiei în favoarea candidaturii lui şi a celorlalţi membri PNL la Primăriile de Sector din Bucureşti, intervenţie care a determinat instanţele să-şi invalideze propriile hotărâri judecătoreşti anterioare: aceeaşi speţă, soluţie total opusă în cazul sau şi al colegilor săi de partid”, a scris Daniel Florea sâmbătă pe Facebook, care a prezentat şi documente în acest sens.

Edilul şi candidatul PSD la Primăria Sectorului 5 Daniel Florea precizează că: „Vom sesiza CSM (Consiliul Superior la Magistraturii) şi SIIJ (Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie) cu privire la acest abuz incalificabil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *