Skip to content
Puterea Știrilor Video

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, îl susține pe Ciolacu pentru președinția PSD. Apel tranșant pentru social-democrați

psnews.ro
" "

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că susține candidatura lui Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al PSD, la Congresul care ar urma să aibă loc la începutul lui martie.

„Are o abordare foarte corectă, iar aceasta contează foarte mult într-un partid. Are viziune, are deschidere pentru tot ceea ce este nou și niciodată nu s-a opus discuțiilor chiar și puțin mai tăioase”, a declarat edilul Sectorului 6.

" "

Gabriel Mutu a atras atenția și că cel care își dorește să ducă mai departe „această complicată poziție” trebuie să prezinte o moțiune, un program, o echipă.

Cel mai probabil, Congresul PSD va avea loc în prima săptămână a lunii martie (…). Cred că Marcel Ciolacu este potrivit să meargă mai departe cu acest mandat de președinte al PSD. Chiar dacă este președinte interimar azi, eu cred că Marcel Ciolacu are toate șansele să fie ales președinte în Congresul extraordinar pe care îl avem în luna martie. Democrația susține și această variantă de lucru: poți avea și mai mulți candidați.

Trebuie să depășim momentele acelea în care alegem un președinte și nu ne mai interesează cine este lângă el. Eu cred că membrii acestui partid, Congresul Extraordinar, trebuie să aleagă o echipă care să fie prezentată membrilor printr-o asumare clară, printr-o moțiune. Cine dorește să contracandideze sau să candideze la funcția supremă în partid, trebuie să facă acest lucru.

Avem două persoane care vor candida cu două moțiuni. Foarte frumos. Eu, în momentul de față, cred că Marcel Ciolacu îndeplinește toate condițiile să ducă mai departe această poziție de președinte al PSD. Are o abordare foarte corectă, iar aceasta contează foarte mult într-un partid, are viziune, are deschidere pentru tot ceea ce este nou și niciodată nu s-a opus discuțiilor chiar și puțin mai tăioase. Marcel Ciolacu este potrivit pentru această funcție și cred că, cel puțin din partea mea, are susținere”, a declarat Gabriel Mutu, la Puterea Știrilor.

Vechea gardă a PSD caută „colac de salvare”

Congresul PSD va avea loc la începutul lunii martie și va pune la bătaie toate funcțiile de conducere la nivel central. Pentru președinția partidului candidează, deocamdată, doar Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar.

Bătaia cea mai mare se duce însă pe viitoarele funcții de prim-vicepreședinți, despre care se discută să fie 4 la număr, de președinte executiv și de vicepreședinți. Vechea gardă a partidului, oamenii lui Liviu Dragnea, baronii controversați, de la Ionel Arsene la Niculae Bădălău, se străduiesc să prindă una dintre aceste funcții.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *