Skip to content
Știri locale Suceava

Primarul Sucevei vrea să ceară taxă de turism de 3% din tarifele unităților de cazare: Am luat modelul de la Cluj și de la Oradea

svnews.ro

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că municipalitatea va institui o taxă de turism de 3% din tarifele unităților de cazare care va fi percepută turiștilor pe perioada de ședere. Sumele încasate, a spus Lungu, vor finanța activitatea Organizației de Management a Turismului care este pe cale de înființare, potrivit svnews.ro.

”Nu inventăm roata. Am spus că am luat modelul de la Cluj și de la Oradea și vom introduce taxă de turism, taxa specială de promovare turistică care se plătește de turiști pentru întreaga perioadă de ședere și se colectează prin intermediul unităților  de cazare. Taxa propusă va fi de 3% la tarifele de cazare exclusiv TVA.

Taxa asta pe care o colectăm pe un fond separat la Primăria Suceava prin HCL o punem la dispoziția Organizației de Management a Turismului în așa fel încât să s e poată finanța cheltuielile de funcționare pe de o parte,  cheltuielile de promovare, participarea la târguri iar ce nu se închide diferența de bani o pune municipalitatea pentru că avem tot interesul să dezvoltăm activitatea de turism din orașul nostru”, a spus Lungu. El a ținut să mulțumească instituțiilor prezente la prima întâlnire pe tema înființării Organizației de Management a Turismului în speță Consiliului Județean, Arhiepiscopiei, Universității, Muzeului Bucovinei, SCS, Iulius Mall și operatorilor de turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *