Skip to content
Politică

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare, pentru infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada martie 2015 – septembrie 2015, inculpatul Cherecheş Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheş Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operaţiune care nu s-a mai finalizat. La data de 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheş Cătălin i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat.

În acelaşi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheş Cătălin fiind găsită suma de 25.000 lei. Anterior, la data de 25 aprilie 2016, la solicitarea inculpatului, din aceeaşi sumă pretinsă cu titlu de mită, denunţătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii. Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului Cherecheş Cătălin. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii luate dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul remis presei de către DNA, potrivit adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *