Skip to content
Știri locale Timiș

Primarul Timișoarei: 55 de persoane din cele 500 verificate, izolate la domiciliu, nu au fost găsite acasă

presalocala.com

Primarul Nicolae Robu a anunţat, luni, că 55 dintre cele 500 de persoane verificate, care trebuie să fie în izolare la domiciliu, nu au fost găsite acasă, în timpul unei acţiuni care s-a desfăşurat, duminică, în Timişoara.

55 de persoane dintre cele circa 500 verificate, duminică, la domiciliu, nu au fost găsite. Inadmisibilă conduită! Îi lăsăm pe aceşti iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră? Amenda pentru o asemenea faptă extrem de gravă, după opinia mea, este între 100 – 5.000 de lei, cu reducere la 50% din valoarea minimă, dacă plata se face în 15 zile. Adică, amenda devine 50 de lei. Vi se pare normal, stimaţi compatrioţi?„, arată Nicolae Robu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu a spus, în week-end că ştampilarea vizibilă, cu tuş, a mâinii celor care trebuie să stea în carantină sau în izolare la domiciliu, pe fondul coronavirusului, ar fi o măsură „extrem de utilă” pentru monitorizarea mai eficientă a acestor persoane.

Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile. Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei – şi nu aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun ‘deştept’ care să mă considere rasist! -, la ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi – v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră -, de la cei care ştim că pe unde au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul – şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut -, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină? De ţinerea acestora sub control depinde decisiv reuşita în lupta contra pandemiei. Şi e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!„, a spus Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seara, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *