Skip to content
Prahova Știri locale

Primarul unei comune din Prahova spune că patru urşi au fost aduşi ilegal în zonă de persoane necunoscute

facebook

Primarul comunei prahovene Ceraşu, Alin Staicu, susţine că patru urşi au fost aduşi ilegal în zonă de către persoane necunoscute, autorităţile fiind sesizate pentru lămurirea situaţiei şi pentru relocarea animalelor în alte zone, relatează Agerpres.

„Patru urşi au fost aduşi ilegal de către persoane necunoscute în zona Valea Borului – Drumul spre Costeni (Fetele Târlii). Am solicitat ajutorul autorităţilor competente pentru a identifica modalitatea în care urşii au ajuns în comuna noastră şi pentru a găsi soluţii pentru relocarea acestora în alte zone. Rugăm cetăţenii să fie atenţi şi să anunţe autorităţile dacă animalele sălbatice îşi fac apariţia în apropierea gospodăriilor”, a scris primarul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Alin Staicu a declarat pentru agenția Agerpres că animalele au fost aduse în cursul weekendului, fiind mai mulţi martori care îşi păşteau vacile în zonă.

Primarul spune că a contactat Poliţia, precizând că nu există nicio autorizaţie de relocare a urşilor în zona comunei Ceraşu.

„Avem urşi în zonă peste limita normală. În localitatea noastră au fost recenzaţi 33 de urşi, în condiţiile în care aveam doar 10 în spaţiu. Şi anul trecut am avut incidente cu urşi relocaţi fără să fim informaţi”, a afirmat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *