Skip to content
Europa

Primarul unui important oraş ucrainean, împuşcat de trupele ruse când împărţea pâine şi medicamente

Twitter

Soldații ruși l-au împușcat mortal pe primarul orașului ucrainean Hostomel, spun oficialii locali, în timp ce acesta distribuia pâine și medicamente locuitorilor blocați de atacul Rusiei.

Consiliul local din Hostomel, un oraș la nord-vest de capitala Kiev, a transmis într-o postare pe Facebook că Yuriy Prylypko și doi dintre asociații săi, Ivan Zorya și Ruslan Karpenko, au fost împușcați în timp ce încercau să îi ajute pe cei care se aflau încă în oraș. „A murit în timp ce distribuia pâine celor înfometaţi şi medicamente celor bolnavi”, a precizat consiliul local din Hostomel.

„A murit așa cum a trăit. Fiecare dintre noi a auzit aceste cuvinte de multe ori și, în cea mai mare parte, le-am perceput ca o altă frază ritualică nesemnificativă. Moartea expune esența umană în fața scaunului de judecată al Celui Prea Înalt. Șterge tot ce este pretențios, inventat, nesemnificativ, lăsând ceea ce este mai valoros. Dacă, desigur, există (n.r. ceva valoros). Prilipka avea (n.r. ceva valoros).

A fost numit adesea Ilici. Atât de inamicii, cât și de prieteni. Nu era nici sfânt, nici drept. Dar nu era nici zgârcit, nici arogant. Ar fi putut trimite trei scrisori, dar nu a refuzat niciodată ajutorul nimănui. Și prieteni și dușmani, dacă a văzut că este cu adevărat necesar. Era Ilici, care era iubit sau displăcut, dar toată lumea știa că în cel mai dificil moment nu se va îndepărta sau nu va refuza.

Nimeni nu l-a obligat să se expună gloanțelor ocupanților. Putea, ca alții, să stea în pivniță. Și cine i-ar putea învinui! Dar l-au așteptat (n.r. localnicii), l-au sperat, au crezut în el. Și el a făcut alegerea. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Veșnică amintire și recunoștința noastră. Având în vedere situația, este imposibilă prezența invitaților la înmormântare, doar amintiți-vă și rugați-vă.”, au mai transmis reprezentanții consiliului local din Hostomel, potrivit Antena 3.

Conform datelor colectate de experţii ONU, în confruntările militare din Ucraina au fost ucişi cel puţin 406 civili, inclusiv 27 de copii. Alţi 801 civili au fost răniţi în confruntări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *